Μελωμένο κότσι με πορτοκάλι, βερίκοκα και δαμάσκηνα
Connect with us

Κρεας

Μελωμένο κότσι με πορτοκάλι, βερίκοκα και δαμάσκηνα

Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Helena’s Greek cooking”

Διαφήμιση

ΥΛΙΚΑ
4 κότσια χοιρινά (μέτριο μέγεθος)
1 πακέτο ξερά δαμάσκηνα χωρίς κουκούτσι
1 πακέτο ξερά βερίκοκα
1 κουτάλι σούπας μουστάρδα
πατάτες (προαιρετικά)
σκόνη σκόρδου
ρίγανη
2 κουταλιές σούπας μέλι
2 ποτήρια χυμό πορτοκαλιού
4 ροδέλες πορτοκάλι
1 ποτήρι χυμός ενός λεμονιού
αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σκουπίζουμε τα κοτσια με χαρτι κουζίνας αφού τα πλένουμε και περιχύνουμε με το χυμό πορτοκαλιού/ λεμονιόυ, τη μουστάρδα, ρίγανη, σκόνη σκόρδου, το μέλι και το αφήνουμε για 12 ώρες μέσα στο ψυγείο ραντίζοντάς τα κατά διαστήματα με τη μαρίναδα.

Τοποθετούμε τα κότσια σε γάστρα και τα περιχύνουμε με το ζουμί τους.

Προσθέτουμε το αλάτι και το πιπέρι και ψήνουμε στους 180C βαθμούς για 2 ώρες (πρέπει να ξεκολλάει το κρέας από το κόκαλο).

Στη 1 1/2 ώρα ψησίματος προσθέτουμε τα αποξηραμένα φρούτα και αν θέλουμε και πατάτες.

Τα σερβίρουμε σε πιατέλα ζεστά

Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Helena’s Greek cooking”

Διαφήμιση
×
Τούρτα Κωκ που ξεχωρίζει!