Διαφήμιση

Η Συνταγή είναι από την σελίδα με τις πιο νόστιμες συνταγές “Cooking Affairs-Διατροφή, Υγεία & Ευζωία” .

Υλικά
2 μελιτζάνες φλάσκες κομμένες σε λεπτές φέτες
1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε κομμάτια
1 πιπεριά Φλωρίνης κομμένη σε κομμάτια
Ελαιόλαδο
1/2 κουτί ντομάτες αποφλοιωμένες ή 2 πομοντόρια τριμμένα
1-2κγ πελτές ντομάτας
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
Αλάτι
Πιπέρι
Μαϊντανός ψιλοκομμένος
1 κρεμμύδι σε ροδέλες
Κατσικίσιο τυρί ή φέτα τριμμένα
Λίγο κεφαλοτύρι

Εκτέλεση
Κόβω τις μελιτζάνες σε λεπτές φέτες και τις πιπεριές σε κομμάτια, τα απλώνω σε λαδωμένο ταψί, τα αλείφω με λάδι, τα αλατίζω και τα ψήνω στο grill για 15′ γυρνώντας τα στο ενδιάμεσο από την άλλη πλευρά.

Διαφήμιση

Παράλληλα ετοιμάζω τη σάλτσα ντομάτας. Σωτάρω σε ελαιόλαδο το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σκόρδο. Χαμηλώνω τη φωτιά, προσθέτω τις ντομάτες και τον πελτέ ντομάτας, ανακατεύω καλά, προσθέτω αλάτι, πιπέρι και αν χρειάζεται ρίχνω λίγο νερό. Σιγοβράζω για 20-30′. Όταν κλείσω τη φωτιά, προσθέτω το μαϊντανό.

Πάνω στις ψημένες μελιτζάνες και πιπεριές απλώνω τις ροδέλες του κρεμμυδιού και λίγο λάδι. Σκεπάζω με τη σάλτσα ντομάτας, απλώνω την τριμμένη φέτα και πασπαλίζω με κεφαλοτύρι.
Ψήνω στους 180 βαθμούς για 30′ περίπου.

Διαφήμιση

Η Συνταγή είναι από την σελίδα με τις πιο νόστιμες συνταγές “Cooking Affairs-Διατροφή, Υγεία & Ευζωία” .

Συνταγές που ξεχώρισαν ...

Προηγούμενο άρθροΠανεύκολες νηστίσιμες τρούφες που μέσα τους κρύβουν μία έκπληξη
Επόμενο άρθροΔροσερή και γευστική Πανακότα με σιρόπι σοκολάτας