Ακολούθησε Χρυσές Συνταγές
Διαφήμιση

Η Συνταγή είναι της κ. Τζενη Αλεξανδροπουλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Υλικά

1 κιλό Κορομηλά
700γρ. ζάχαρη
χυμός ενός λεμονιού
2 μήλα

Αρωματισα την μαρμελάδα μου με ξύλο κανέλας 2 βανιλιες και 3 μπαχαρια..

Εκτέλεση

Πλένουμε προσεκτικά τα φρούτα. Σε μια κατσαρόλα βράζουμε νερό πετάμε για 2 με 3 λεπτά μέσα τα κορόμηλα γιατί είναι πιο εύκολο να φύγει η φλούδα. Αφαιρούμε και τοποθετούμε σε κρύο νερό..

Στη συνέχεια βγάζουμε τα κουκούτσια. Όταν τα τελειώσουμε όλα τοποθετούμε στη κατσαρόλα μαζί με την ζάχαρη και βάζουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι να ζεσταθεί και μετά χαμηλώνουμε και ανακατεύουμε συνέχεια μην μας κολλήσει. Χρειάζεται βράσιμο γύρω στα 45 λεπτά με 1 ώρα….

Δες και αυτό!
Πατάτες ογκρατέν όπως δεν τις έχετε ξαναδοκιμάσει!

Όταν βάλετε μαρμελάδα σε ένα πιατέλο και σταθεροποιηθεί όταν παγώσει είναι έτοιμη αποσύρετε από την φωτιά…

Αφήνουμε λίγο να κρυώσει και τοποθετούμε σε αποστειρωμενα βάζα….

Η Συνταγή είναι της κ. Τζενη Αλεξανδροπουλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ“.

Διαφήμιση