Ακολούθησε Χρυσές Συνταγές

Η Συνταγή είναι της κ. Eleni Tsoutsoudaki-Bassalou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”. ΥΛΙΚΑ 2,5 κιλά βερίκοκα χωρίς κουκούτσια 1800 γρ. Ζάχαρη Χυμό […]

Διαφήμιση

Η Συνταγή είναι της κ. Eleni Tsoutsoudaki-Bassalou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

ΥΛΙΚΑ

2,5 κιλά βερίκοκα χωρίς κουκούτσια
1800 γρ. Ζάχαρη
Χυμό από μισο λεμόνι ( αν δεν είναι πολύ ζουμερό θα βάλουμε 1 ολοκληρο)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένουμε καλά τα βερίκοκα και βγάζουμε τα κουκούτσια τους… τα κόβουμε κομματάκια και τα πολτοποιούμε λίγα λίγα στο μπλέντερ… αν δυσκολευτουμε προσθέτουμε λίγο νεράκι…

Ρίχνουμε τον πολτό που έχουμε σε μια κατσαρόλα, την ζάχαρη και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 1 ώρα περίπου… Στο τελευταίο 10λεπτο θα ρίξουμε και τον χυμό λεμονιού… Η μαρμελάδα μας είναι έτοιμη. Όταν πάρουμε λίγη ποσότητα την βάλουμε σε ένα πιατάκι και γυρνώντας το πιατάκι θα πέφτει αργά σαν δάκρυ…

Εν τω μεταξύ αποστειρώνουμε τα βαζάκια μας, βάζοντας τα στον φούρνο σε μια πετσέτα ανοιχτά μαζί με τα καπάκια τους στους 100° C για 20 λεπτά. Μόλις ετοιμαστεί η μαρμελάδα μας παίρνουμε τα βαζάκια μας απευθείας από τον φούρνο, όπως είναι ζεστά, και ρίχνουμε την καυτή μαρμελάδα μέχρι πάνω.

Κλείνουμε τα καπάκια, τα γυρίζουμε ανάποδα και τα αφήνουμε εκεί μέχρι να κρυώσουν… τα αποθηκεύουμε στο ντουλάπι μέχρι να τα ανοίξουμε, μετά θέλουν ψυγείο….

Η Συνταγή είναι της κ. Eleni Tsoutsoudaki-Bassalou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ“.