Ακολούθησε Χρυσές Συνταγές

Υλικά 600 γρ. μοσχαρίσιo ώμο/σπάλα (ψαχνό) 600 γρ. χοιρινό ώμο/μπούτι (ψαχνό) 600 γρ. αρνίσιο μπούτι (ψαχνό) 1½ κιλό μικρές πατάτες  baby ξεφλουδισμένες 1/2 λίτρο λευκό ξηρό κρασί 1 κύβο ζωμό βοδινού  100 ml  ελαιόλαδο 3-4 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι (ή 2 κ.σ. ξερό θυμάρι) 6 σκελίδες σκόρδο καθαρισμένες , ολόκληρες 3-4 κ.σ. σούπας μουστάρδα  1 κ.γ. κοφτό […]

Διαφήμιση

Υλικά

  • 600 γρ. μοσχαρίσιo ώμο/σπάλα (ψαχνό)
  • 600 γρ. χοιρινό ώμο/μπούτι (ψαχνό)
  • 600 γρ. αρνίσιο μπούτι (ψαχνό)
  • 1½ κιλό μικρές πατάτες  baby ξεφλουδισμένες
  • 1/2 λίτρο λευκό ξηρό κρασί
  • 1 κύβο ζωμό βοδινού 
  • 100 ml  ελαιόλαδο
  • 3-4 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι (ή 2 κ.σ. ξερό θυμάρι)
  • 6 σκελίδες σκόρδο καθαρισμένες , ολόκληρες
  • 3-4 κ.σ. σούπας μουστάρδα 
  • 1 κ.γ. κοφτό ρίγανη
  • αλάτι χοντροσπασμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Βράζουμε 1½ φλ. νερό και διαλύουμε μέσα το ζωμό. Το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει καλά.

Πλένουμε, σκουπίζουμε τα κρέατα, τα κόβουμε σε κύβους 3 εκ. και τους βάζουμε σε μεγάλο μπολ ή πυρέξ. Προσθέτουμε το διαλυμένο ζωμό, το κρασί, το ελαιόλαδο, το θυμάρι (φρέσκο ή ξερό), τις σκελίδες σκόρδου, το πιπέρι, τη μουστάρδα, αλάτι και λίγη ρίγανη. Ανακατεύουμε καλά με τα χέρια, σκεπάζουμε το μπολ με μεμβράνη και το βάζουμε για τουλάχιστον 1 ώρα στο ψυγείο, για να μαριναριστούν.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C. Βγάζουμε τους κύβους κρέατος από τη μαρινάδα (την οποία αφήνουμε κατά μέρος), και τους περνάμε σε 12 μεγάλα καλαμάκια για σουβλάκι, φροντίζοντας όσο γίνεται να . . .

Δείτε επίσης  Σπιτικός Πουρές πατάτας στο φούρνο με τυριά.. Η βελούδινη υφή του δεν περιγράφεται..

Δες τη συνέχεια της εκτέλεσης στο : dinanikolaou

Διαφήμιση