Μακαρόνια φούρνου
Connect with us

Ζυμαρικα

Μακαρόνια φούρνου

ΥΛΙΚΑ

Διαφήμιση

1 πακέτο μακαρόνια Νο6 (σπαγγέτι), 10 φέτες ζαμπόν, 10 φέτες μπέικον, τριμμένη ντομάτα (ή ντοματοπελτέ), 1 ντομάτα ψιλοκομμένη, 1 σκελίδα σκόρδο (τριμμένη), μανιτάρια, 1 ξύλο κανέλα, ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, ελαιόλαδο και τριμμένα τυριά.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βράζουμε κανονικά τα μακαρόνια, τα σουρώνουμε και ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο. Για τη σάλτσα, αρχικά σε μια μικρή κατσαρόλα τσιγαρίζουμε το ζαμπόν(το οποίο έχουμε κόψει σε μικρά κομμάτια), το μπέικον και τα μανιτάρια,.

Στη συνέχεια βάζουμε την τριμμένη ντομάτα, τα ντοματάκια, προσθέτουμε λίγη ζάχαρη (γιατί η ντομάτα είναι λίγο ξινή) και όλα τα υπόλοιπα μπαχαρικά. Όταν ετοιμαστεί, στο πιρέξ, που έχουμε ήδη βάλει τα μακαρόνια, ρίχνουμε και τη σάλτσα και ανακατεύουμε μαζί με μικρή ποσότητα τυριών.

Από πάνω ρίχνουμε τα υπόλοιπα τυριά. Αφού έχουμε προθερμάνει το φούρνο στους 180°C, σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο το φαγητό και το ψήνουμε για 10′.

Τέλος, βγάζουμε το αλουμινόχαρτο και μόλις πάρπυν χρώμα τα τυριά σβήνουμε το φούρνο. Καλή Όρεξη!!

athensmagazine.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση
×
Απολαυστικό κοτόπουλο με σάλτσα γιαουρτιού (Ελαφρύ και Χορταστικό)!