Ακολούθησε Χρυσές Συνταγές

ΥΛΙΚΑ 1 συσκευασία μακαρόνια 300γρ κιμάς μοσχαρίσιος 300γρ κιμάς χοιρινός 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 2 ώριμες ντομάτες 1 κύβος ζωμός κότας […]

Διαφήμιση

ΥΛΙΚΑ

1 συσκευασία μακαρόνια
300γρ κιμάς μοσχαρίσιος
300γρ κιμάς χοιρινός
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 ώριμες ντομάτες
1 κύβος ζωμός κότας
1 αυγό
1/3 κούπας παρμεζάνα τριμμένη
2 κούπες τυρί cottage
4 κούπες τυρί μοτσαρέλα
5 κ.σ. βούτυρο λιωμένο
Ελαιόλαδο
1 κ.σ. φρέσκος βασιλικός για το σερβίρισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βράζουμε τα μακαρόνια για 2 λεπτά λιγότερο από ότι λένε οι οδηγίες της συσκευασίας.
Τσιγαρίζουμε τον κιμά και το κρεμμύδι σε μεγάλο τηγάνι και προσθέτουμε στη συνέχεια τις φρεσκοτριμμένες ντομάτες και τον κύβο ζωμού κότας. Αφήνουμε τον κιμά να ψηθεί ελαφρώς.

Χτυπάμε τα αυγά και τα αναμιγνύουμε με την παρμεζάνα και το βούτυρο. Περιχύνουμε το μίγμα στα μακαρόνια που έχουν μόλις βράσει και τα έχουμε στραγγίξει.

Λαδώνουμε τον πάτο ενός πυρέξ και τοποθετούμε τα μισά μακαρόνια. Τοποθετούμε πάνω στα μακαρόνια 1 κούπα τυρί cottage και από πάνω τη μισή ποσότητα του κιμά. Πάνω στον κιμά τοποθετούμε 2 κούπες τυρί μοτσαρέλα και επαναλαμβάνουμε στη συνέχεια μία δεύτερη στρώση από τα ίδια υλικά.

Καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 oC για περίπου 40 λεπτά. Βγάζουμε το αλουμινόχαρτο και συνεχίζουμε το ψήσιμο για ακόμα περίπου 20 λεπτά.

Σερβίρουμε ζεστό γαρνίροντας με φύλλα βασιλικού.