Διαφήμιση

ΥΛΙΚΑ

350 γρ μακαρόνια φιογκάκια
5 μελιτζάνες τσακώνικες
100 γρ φέτα
500 γρ ντομάτα ψιλοκομμένη
1 σκελίδα σκόρδο
½ κρεμμύδι
1 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
1 κ.γ βασιλικός ψιλοκομμένος
1 κ.γ. ρίγανη
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
Τριμμένο ανθότυρο για το σερβίρισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Διαφήμιση

Κόβουμε τις μελιτζάνες σε κυβάκια και τις απλώνουμε σε ταψί στη λαδόκολλα ραντίζοντάς τις με λίγο ελαιόλαδο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180 oC για περίπου 30 λεπτά.

Ψιλοκόβουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι και τα τσιγαρίζουμε σε ένα μεγάλο τηγάνι.

Τοποθετούμε στη συνέχεια τις ψημένες μελιτζάνες και ανακατεύουμε. Συμπληρώνουμε την ψιλοκομμένη ντομάτα, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, μαϊντανό και αφήνουμε να δέσει η σάλτσα σε χαμηλή θερμοκρασία.

Βράζουμε τα μακαρόνια για 2 λεπτά λιγότερα από ότι λένε οι οδηγίες της συσκευασίας.
Τοποθετούμε στο τηγάνι τη φέτα, την οποία θρυμματίζουμε με το χέρι μας και το βασιλικό.

Προσθέτουμε τα μακαρόνια μέσα στη σάλτσα μαζί με μία κούπα από το νερό μέσα στο οποίο έχουν βράσει. Τα αφήνουμε μέχρι να πάρουν μία βράση και τα σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο ανθότυρο.

Καλή σας απόλαυση!

Διαφήμιση

ΧΡΥΣΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Συνταγές που ξεχώρισαν...

Προηγούμενο άρθροΘρεπτική και Δροσιστική, Καλοκαιρινή σαλάτα με τόνο και φασολάκια
Επόμενο άρθροΚέικ με Ροδάκινα με Tρίμματα κανέλας