Ακολούθησε Χρυσές Συνταγές

Υλικά 2κούπες αλεύρι ~ 2 cup flour Μισή κούπα σπορέλαιο ~ half a cup oil 2 κούπες νερό ή γάλα ~ 2 cups water or milk Εκτέλεση: 1. Ανακατεύουμε τα υλικά μέχρι να έχουμε ένα χυλό, όχι πολύ σφιχτό αλλά ούτε νερουλό. 2. Αλείφουμε το κάθε φύλλο με χυλό ΕΚΤΟΣ απ το φύλλο που θα […]

Διαφήμιση

Υλικά
2κούπες αλεύρι ~ 2 cup flour
Μισή κούπα σπορέλαιο ~ half a cup oil
2 κούπες νερό ή γάλα ~ 2 cups water or milk

Εκτέλεση:
1. Ανακατεύουμε τα υλικά μέχρι να έχουμε ένα χυλό, όχι πολύ σφιχτό αλλά ούτε νερουλό.
2. Αλείφουμε το κάθε φύλλο με χυλό ΕΚΤΟΣ απ το φύλλο που θα βάλουμε τη γέμιση απο πάνω. 2-3 κουταλιές σε κάθε φύλλο είναι οκ.
3. Για 12 φύλλα κρούστας ο χυλός είναι ακριβώς όσος πρέπει. Για 10 φύλλα κρούστας κρατήστε καλύτερα ενα φλιτζάνι για το τελευταίο φύλλο πάνω για να μπορέσετε να υπολογίσετε καλύτερα το μοίρασμα του χυλού
4. Χαράζουμε τα κομμάτια ΔΕΝ κόβουμε μέχρι κάτω για να μη ξεχυλήσει η γέμιση και ο χυλός
5. Ψήνουμε για 30-40 λεπτά στους 180 με 200 μέχρι να πάρει χρώμα και να ξεροψηθεί

Συμβουλές
** ΠΡΟΣΟΧΗ μην τον χρησιμοποιήσετε σε σφολιάτα. Δεν πετυχαίνει τις περισσότερες φορές. Είναι ιδανικός για φύλλο κρούστας
**Μπορεί να χρειαστεί περισσότερος χυλός αν έχετε περισσότερα απο 12 φύλλα ή λιγότερος χυλός απο 10 φύλλα και κάτω
** Μπορείτε να βάλετε λίγο περισσότερο λάδι αν θέλετε, μειώνοντας το νερό. Πχ για έξτρα 4 κουταλιές λάδι μειώνουμε 4 νερό
** Προσωπικά προτιμώ το νερό και όχι το γάλα στον χυλό και πιστεύω θα το διαπιστώσετε κι εσείς

Η πίτα έγινε μισή μισή να φτουρήσει γιατί ναι μεν δεν είχαμε πολύ τυρί, δεν είχαμε και πολύ σπανάκι!!! Λίγος τραχανάς συμπλήρωσε το καρέ για να γίνει πιο χορταστική.

Δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο, αλλά πιστέψτε με κάνει τη διαφορά. Ιδικά αν τα φύλλα κρούστας είναι κακής ποιότητας. Το φύλλο κρούστας ξέρετε, είναι κρατσανό, σα στεγνό, κρατάει και τη λαδίλα. Με τον χυλό γίνεται ακριβώς σαν να είναι ζυμάρι.

Δείτε περισσότερες νόστιμες συνταγές στο : dolmadaki