Ακολούθησε Χρυσές Συνταγές

ΥΛΙΚΑ(για 1 τάρτα) ⅔ φλιτζάνι (83 g) αλεύρι για όλες τις χρήσεις 3 κουταλιές της σούπας βούτυρο αλατισμένο, κομμένο σε […]

Διαφήμιση

ΥΛΙΚΑ(για 1 τάρτα)

⅔ φλιτζάνι (83 g) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 κουταλιές της σούπας βούτυρο αλατισμένο, κομμένο σε 3 ίσα κομμάτια
1 κουταλιά λάδι κανόλα
½ κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
⅛ κουταλάκι αλάτι 
1 κουταλιά νερό, παγωμένο
2 μήλα, κομμένα σε φέτες
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη, topping
3 κουταλιές της σούπας βούτυρο, topping,που κόβονται σε μικρούς κύβους

ΟΔΗΓΙΕΣ

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 ° C.
  2. Για τη ζύμη, βάλτε το αλεύρι, το βούτυρο, το λάδι, τη ζάχαρη και το αλάτι σε έναν μίξερ και ανακατέψτε για περίπου 10 δευτερόλεπτα.
  3. Προσθέστε το κρύο νερό και ανακατέψτε για άλλα πέντε ή έξι δευτερόλεπτα.
  4. Αφαιρέστε το μείγμα από το μπολ και σχηματίστε σε μια επίπεδη επιφάνεια τη ζύμη. Τυλίξτε τη ζύμη με μεμβράνη και κατόπιν βάλτε την στο ψυγείο για 20-30 λεπτά.
  5. Αλευρώστε ελαφρά μια επιφάνεια  και απλώστε τη ζύμη σε ένα λεπτό στρώμα πάχους περίπου 6 ⅓ mm.
  6. Χρησιμοποιώντας ένα στρογγυλό κόπτη ή ένα στρογγυλό μπολ ή ένα καπάκι ως οδηγό  κόψτε έναν ωραίο στρογγυλό κύκλο. Μεταφέρετε προσεκτικά τη ζύμη με έναν μεγάλο πλάστη σε ένα ταψί.
  7. Τοποθετήστε τις φέτες μήλου, εναλλάσσοντάς τες ωραία πάνω από τη ζύμη. Πασπαλίστε  με ζάχαρη και βάλτε κύβους βουτύρου στην κορυφή.
  8. Ψήστε για 30 έως 35 λεπτά, μέχρι τα μήλα να γίνουν μαλακά και η ζύμη να ροδίσει ωραία.
  9. Ανασηκώστε την τάρτα με μια ευρεία σπάτουλα και  μεταφέρτε την σε μια σχάρα ψύξης ή πιατέλα.
  10. Σερβίρετε χλιαρή ή σε θερμοκρασία δωματίου με παγωτό (προαιρετικά).

Βίντεο εδώ: https://vid.tasty.co/output/32131/mp4_720x1280/1495125358

[via] ΧΡΥΣΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ