Μία συνταγή για αφράτα τυροπιτάκια που θα κάνεις συχνά - Χρυσές Συνταγές
Connect with us

Ορεκτικα

Μία συνταγή για αφράτα τυροπιτάκια που θα κάνεις συχνά

Η Συνταγή είναι από κ. Ευτυχία Ελευθεριάδου‎ – “Οι Προκομμένες/οι – Συνταγές”.

Διαφήμιση

ΥΛΙΚΑ
1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις,
1 ποτήρι του νερού νερό χλιαρό,
1ποτηρι νερού γάλα,
1 ποτήρι νερού ηλιέλαιο,
2 φακελάκια μαγιά σε φακελάκι,
2 κουτ.γλυκου αλάτι και 3 ζαχ.Διαλυουμε την μαγιά στο νερό και στο γάλα ρίχνοντας αλάτι και ζαχαρη .

Εκτέλεση
Ρίχνουμε 400 γρ.αλευρι κ λίγο λάδι ανακατεύουμε κ Ρίχνουμε το υπόλοιπο.

Για την γέμιση
Βάζουμε 400 γρ.φετα ,2 κουταλιές σούπας γιαούρτι στραγγιστό, 2 αβγά χτυπημένα κ μαύρο πιπέρι.

Ζυμωνουμε και βάζουμε σε κάθε τυροπιτάκια μια κουταλιά του γλυκού.

Αφήνουμε την ζύμη 40 λεπτά περίπου να φουσκώσει.

Γίνονται 32 περίπου κομμάτια,αναλογως πως θα τα φτιάξετε,μικρά η μεγαλα.

Η Συνταγή είναι από κ. Ευτυχία Ελευθεριάδου‎ “Οι Προκομμένες/οι – Συνταγές”.

Διαφήμιση