Ακολούθησε Χρυσές Συνταγές

Υλικά για 12 μαφινς ή για μια φόρμα 26 εκατοστα 4 αυγά 200 γρ.γάλα 170 γρ.ηλιέλαιό 320 γρ.ζάχαρη 370 γρ.αλεύρι 2 κ.γ μπέικιν 2 βανίλιες ξύσμα από 1 λεμόνι 1/4 κ.γ αλάτι 100 γρ.τρούφα σοκολάτας Για την επικαλυψη 200 γρ.λευκή κουβερτουρα λίγη χρωματιστη τρούφα Ετέλεση Χτυπάω τα αυγά με την ζάχαρη μέχρι να φουσκώσουν και […]

Διαφήμιση

Υλικά για 12 μαφινς ή για μια φόρμα 26 εκατοστα
4 αυγά
200 γρ.γάλα
170 γρ.ηλιέλαιό
320 γρ.ζάχαρη
370 γρ.αλεύρι
2 κ.γ μπέικιν
2 βανίλιες
ξύσμα από 1 λεμόνι
1/4 κ.γ αλάτι
100 γρ.τρούφα σοκολάτας
Για την επικαλυψη
200 γρ.λευκή κουβερτουρα
λίγη χρωματιστη τρούφα

Ετέλεση
Χτυπάω τα αυγά με την ζάχαρη μέχρι να φουσκώσουν και να πήξουν 5-8 λεπτά στην δυνατή ταχύτητα του μίξερ.

Χαμηλώνω την ταχύτητα και προσθέτω το λάδι χτυπωντας για 1 λεπτό.Προσθέτω το ξύσμα και τις βανίλιες.

Εχω κοσκινησει κ ανακατέψει το αλεύρι με το μπέικιν κ το αλατι κ το ριχνω μεσα στο μίγμα μαζι με το γαλα.Χτυπάω για αλλα 2 λεπτα.

Ρίχνω κ ανακατευω γρήγορα την τρούφα κ απαλά γιατι οσο μενει στο μιγμα λιώνει και χρωματιζει.

Ντυνω τις υποδοχές μιας φορμας για μαφινς με χαρτινες θηκες κ μοιραζω το μιγμα μου.Ψήνω στους 175 25-30 λεπτά.

Αν βαλετε το μιγμα σε φορμα για κεικ θελει παραπανω ψησιμο.

Οταν κρυωσουν τα καλύπτω με ενα λεπτο στρωμα λιωμενης σοκολατας και τα πασπαλιζω με χρωματιστη τρουφα.

Δείτε περισσότερες νόστιμες συνταγές στο : Οι Λιχουδιές της Σόφης