Λουλουδένιο ψωμί με μερέντα
Connect with us

Ορεκτικα

Λουλουδένιο ψωμί με μερέντα

Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “zafeiropoulou aspasia”

Διαφήμιση

ΥΛΙΚΑ
500 γρ αλεύρι
2 αυγά
1/3 φλ ζάχαρη
80 γρ βούτυρο
7 γρ ξηρή μαγιά
3/4 φλ γάλα
1 κγ αλάτι
Μερέντα για τη γέμιση

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κάνουμε τη ζύμη και αφήνω να φουσκώσει 1 ώρα. Κόβουμε σε 4 μέρη και ανοίγουμε το καθένα σε λεπτό δίσκο.

Σε ταψί με λαδόκολλα τοποθετουμε τον ένα δίσκο ζύμης και αλείφουμε με μερέντα.

Σκεπάζουμε με δεύτερο δίσκο και ξανά αλείφουμε με μερέντα, σκεπάζουμε με τρίτο δίσκο και ξανά μερέντα και τελειώνουμε σκεπάζοντας με τον 4ο δίσκο ζύμης.

Βάζουμε στο κέντρο ένα φλιτζάνι για να κρατήσουμε ακέραιο το κέντρο και χαράζουμε/κόβουμε στα 4 τη ζύμη μου.

Το κάθε κομμάτι ξανά στα 4.

Στρίβουμε τη κάθε λωρίδα για να κάνουμε το σχήμα του λουλουδιού.

Αφαιρουμε το φλιτζάνι και αφήνουμε άλλη μία ώρα να φουσκώσει.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 για 30 λεπτά.

Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “zafeiropoulou aspasia – Συνταγές απλές και εύκολες για όλους”

Διαφήμιση
×
Τούρτα Κωκ που ξεχωρίζει!