ΥΛΙΚΑ:

6 λεμόνια φρέσκα, ακέρωτα (θα τα βρείτε σε ορισμένους πάγκους της λαϊκής)
1 λίτρο βότκα
½ λίτρο νερό
½ κιλό ζάχαρη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Πλένουμε πολύ καλά τα λεμόνια , τα σκουπίζουμε με χαρτί κουζίνας και καθαρίζουμε με ένα κοφτερό μαχαίρι τη φλούδα τους γύρω – γύρω με προσοχή.

Διαφήμιση

Λικέρ Λεμόνι (Λιμοντσέλο) - ηχωμαγειρέματα - 1

Βάζουμε Τις φλούδες μέσα σε βάζο με φαρδύ στόμιο και τις σκεπάζουμε με τη βότκα.

Λικέρ Λεμόνι (Λιμοντσέλο) - ηχωμαγειρέματα - 2Λικέρ Λεμόνι (Λιμοντσέλο) - ηχωμαγειρέματα - 3

Κλείνουμε καλά το καπάκι και αφήνουμε το βάζο σε σκοτεινό και δροσερό περιβάλλον για τρεις μέρες τουλάχιστον. Μετά τρεις μέρες θα δούμε ότι το οινόπνευμα έχει πάρει ένα γλυκό κίτρινο χρώμα και μοσχοβολάει υπέροχα…

Βάζουμε μια κατσαρόλα πάνω στο μάτι της κουζίνας, ρίχνουμε το νερό και τη ζάχαρη. Περιμένουμε έως ότου λιώσει η ζάχαρη – όχι παραπάνω – αποσύρουμε, αφήνουμε να κρυώσει. Αφαιρούμε τις φλούδες από το οινόπνευμα, το σουρώνουμε και το αναμειγνύουμε με το σιρόπι. Το βάζουμε σε μπουκάλια και το φυλάγουμε στο ψυγείο.

Λικέρ Λεμόνι (Λιμοντσέλο) - ηχωμαγειρέματα - 4

Μερικά μυστικά για το Λικέρ Λεμόνι:

  • Για να γίνει τέλειο το λικέρ, πρέπει να αφήσουμε τις φλούδες το ελάχιστο τρεις μέρες, το μέγιστο, ένα δεκαήμερο.
  • Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αντί για βότκα, τσίπουρο ή ούζο αλλά εγώ προτιμώ τη βότκα γιατί είναι εντελώς άοσμη και αναδεικνύει το άρωμα των λεμονιών.
  • Σερβίρετε σε ανοιχτό ποτήρι με τριμμένο πάγο ή ολόκληρα παγάκια.

Φτιάξτε το και θα με θυμηθείτε! Καλή επιτυχία!

Διαφήμιση

Περισσότερες νόστιμες συνταγές στο :  syntages.nextnet.gr