Διαφήμιση

Η Συνταγή είναι από κ. Ελένη Γαρυφάλλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Υλικά
1 λίτρο βότκα
150ml κονιάκ
100 γραμμάρια κουκούτσια από βερίκοκα
10 πικραμύγδαλα ( ψίχα από τα κουκούτσια)
3 ολόκληρα βερίκοκα
1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη ( εγώ έβαλα φρουκτόζη γιατί αποφεύγω τη ζάχαρη)
1 ποτήρι νερό

Εκτέλεση
Έβρασα το νερό με τη φρουκτόζη περίπου 10 λεπτά και άφησα το σιρόπι να κρυώσει.

Έβαλα σε μεγάλο βάζο τα υπόλοιπα υλικά και πρόσθεσα το κρύο σιρόπι.

Θα τα αφήσω σκεπασμένα σε σκοτεινό μέρος για τρεις μήνες μόνο θα τα ανακινώ πότε πότε.

Μετά θα το περάσω από τουλπάνι και θα το αφήσω ακόμα δυο μήνες, μετά θα το περάσω από φίλτρο του καφέ και θα το βάλω σε μπουκάλια να είναι έτοιμο τα Χριστούγεννα!

Διαφήμιση

Η Συνταγή είναι από κ. Ελένη Γαρυφάλλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Συνταγές που ξεχώρισαν ...

Προηγούμενο άρθροΜυρωδάτο Κέικ με καρύδα μερέντα και γλάσο κακάο
Επόμενο άρθροΑΥΘΕΝΤΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΗ με αγάπη και μεράκι – Κουραμπιέδες Καρβάλης