Ακολούθησε Χρυσές Συνταγές

Η Συνταγή είναι από κ. Παναγιώτης Δασκαλούδης – “Μαγειρακος (συνταγές – μαγειρική)”. Το φύλλο απ έξω τραγανό και η γέμιση […]

Διαφήμιση

Η Συνταγή είναι από κ. Παναγιώτης Δασκαλούδης – “Μαγειρακος (συνταγές – μαγειρική)”.

Το φύλλο απ έξω τραγανό και η γέμιση πεντανόστιμη γεμάτη αρώματα.
Γι αυτό το γλυκό τα πολλά λόγια είναι φτώχεια… απλά ετοιμάστε το και απολαύστε το!

Υλικά
30 φύλλα ψιλά κρούστας.

Για την γέμιση
500γρ σουσάμι,
500 γρ καρυδόψυχα και αμυγαλόψυχα (ψιλοκομμένη),
200 γρ ζάχαρη,
2 κουταλιές της σούπας κοφτές κανέλα
1/2 κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο σκόνη,
2 βανίλιες.

Για το άλειμμα των φύλλων
250γρ βούτυρο φρέσκο αγελαδινό λιωμένο.

Για το σιρόπι
1000 γρ.ζάχαρη, 600 ml νερό εμφιαλωμένο, 3 βανίλιες και μισό λεμόνι το χυμό του.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για την γέμιση.

Παίρνουμε 5 φύλλα τα απλώνουμε στην επιφάνεια που δουλεύουμε το γλυκό μας και τα βουτυρώνουμε .

Έπειτα ρίχνουμε από το υλικό της γέμισης το 1/6 να πάει παντού.Με προσεχτικές κινήσεις τυλίγουμε σε ρολό και το βάζουμε σε βουτυρωμένο ταψί και συνεχίζουμε την διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα φύλλα.

Φτιάχνουμε 6 ρολά σε ταψάκι 30 Χ 40. Τα τοποθετούμε για μισή περίπου ώρα στο ψυγείο, κόβουμε σε κομμάτια και βάζουμε σε κάθε κομμάτι ένα γαρίφαλο καρφάκι.

Ψήνουμε στους 160-170 βαθμούς στο μεσαίο επίπεδο στις αντιστάσεις πάνω κάτω για μία ώρα περίπου (ο χρόνος είναι διαφορετικός για κάθε φούρνο) και μέχρι να πάρουν το επιθυμητό χρώμα.

Αφήνουμε του Σαμσάδες μας να κρυώσουν καλά και μετά ετοιμάζουμε το σιρόπι.

Η διάρκεια βρασμού του σιροπιού είναι 10 λεπτά. Σιροπιάζουμε τους Σαμσάδες κρύους με ζεστό σιρόπι και με νερό πάντα εμφιαλωμένο δίχως άλατα και χλώρια.

Η Συνταγή είναι από κ. Παναγιώτης Δασκαλούδης“Μαγειρακος (συνταγές – μαγειρική)”.