Ποιος είναι ο χειρότερος λεκές για τις νοικοκυρές; Δεν θέλει πολλή σκέψη ! Λάδι στα ρούχα μας! Με το που δούμε λάδι στο μπλουζάκι μας, περνάει ακαριαία η σκέψη ότι δεν θα το ξαναφορέσουμε ποτέ…

Πολλοί από εμάς δίνουμε μία ευκαιρία στο καθαριστήριο, αλλά τις περισσότερες φορές τα αποτελέσματα δεν είναι αυτά που περιμένουμε. Υπάρχει όμως ένας τρόπος που αξίζει να δοκιμάσουμε διότι έχει τα προσδοκώμενα αποτελέσματα. Σαν διαδικασία είναι εύκολη και λίγοι την γνωρίζουν.

Διαφήμιση

Τι θα χρειαστούμε

Υγρό Σαπούνι πιάτων
WD-40
μαγειρική σόδα
μια οδοντόβουρτσα
ένα κομμάτι χαρτόνι
μπατονέτες

Διαδικασία

Βάζουμε ένα χαρτόνι στο πίσω μέρος της μπλούζας και στην συνέχεια ψεκάζουμε την περιοχή του λεκέ, με λιπαντικό Wd-40. Έπειτα τρίβουμε καλά το λεκέ.

Στην συνέχεια, ρίχνουμε ικανοποιητική ποσότητα από μαγειρική σόδα επάνω στην περιοχή του λεκέ. Έτσι το λάδι θα απορροφηθεί.

Παίρνουμε μια οδοντόβουρτσα και τρίβουμε τη σόδα στο λεκέ. Συνεχίζουμε το τρίψιμο μέχρι να βλέπουμε μάζες να σχηματίζονται.

Θα μοιάζει όπως στην φυτογραφία.

Κατόπιν προσθέτουμε απορρυπαντικό για τα πιάτα. Ρίχνουμε και λίγη σόδα ξανά και τρίβουμε πάλι. Καλό θα ήταν να έχουμε και ένα κουρέλι κοντά μας, το οποίο θα μας φανεί χρήσιμο, αφού η μαγειρική σόδα θα ξεκινήσει να κολλάει με την οδοντόβουρτσα.

Διαφήμιση

Η διαδικασία μόλις τελείωσε! Είναι έτοιμο! Βγάζουμε το χαρτόνι και απλά τελειώνουμε τη διαδικασία, βάζοντας τη μπλούζα για πλύσιμο στο πλυντήριο.

Συνταγές που ξεχώρισαν ...

Προηγούμενο άρθροΕύκολη και Λαχταριστή, Σιροπιαστή Πατσαβουρόπιτα
Επόμενο άρθροΑν σου αρέσει η γεύση του καφέ στα γλυκά, τότε αυτό πρέπει να το δοκιμάσεις!