Διαφήμιση

Η Συνταγή είναι της κ. Χαντζάρα Κυριακή – “Κρητικές -ελληνικές συνταγές !”

Υλικά
1 τσουρέκι κομμένο σε φέτες
Βούτυρο

…για το σιρόπι
1 ποτήρι ζάχαρη
1 ποτήρι νερό
1/3κουταλάκι του γλυκού μαστίχα κοπανισμένη

Διαφήμιση

…για την κρέμα
2 αυγά
1 λίτρο γάλα
3/4 κούπας ζάχαρη
130 γρ περίπου κόρν φλαουρ
2 βανίλιες
1 κουταλάκι μαστίχα κοπανισμενη
1 κουταλιά βούτυρο
Σαντιγί για την επικάλυψη

Εκτέλεση
Βουτυρώνουμε ένα πυρέξ και στρώνουμε το τσουρέκι φροντίζοντας να μην αφήσουμε κενά.
Από πάνω αλείφουμε καλά με βούτυρο.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο στους 180 βαθμούς φούρνο για 10 λεπτά και μόλις δούμε οτι το τσουρέκι αρχίζει να ροδίζει.
Σε κατσαρολάκι βάζουμε τη ζάχαρη με το νερό και την μαστίχα τριμμένη και βράζουμε για 5 λεπτά από τη στιγμή που θα πάρει βράση.

Βγάζουμε το τσουρέκι από το φούρνο και το σιροπιάζουμε αμέσως.
Αφήνουμε στην άκρη να ρουφήξει το σιρόπι.

Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα με το κόρν φλαουρ τη ζάχαρη την μαστίχα και τα χτυπημενα αυγά..Μόλις πήξει η κρέμα βάζουμε την βανιλια και μια κουταλιά βούτυρο..Όλα αυτά σ χαμηλή φωτιά κ ανακατεύοντας συνεχώς με τον αυγοδαρτη

Αδειάζουμε την κρέμα πάνω από το τσουρέκι και μόλις έρθει σε θερμοκρασία δωματίου βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει.

Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με 1 κουταλιά της σούπας άχνη ζάχαρη σε σφιχτή σαντιγύ και μόλις παγώσει το γλυκό την βάζουμε από πάνω με σπάτουλα ή με κορνέ.

Πασπαλίζουμε με καβουρντισμένο αμύγδαλο η φυστίκι Αιγίνης
ή με φιλέ αμυγδάλου ,η ψιλοκομμένο καβουρντισμένο αμυγδαλάκι

Μπορούμε να αντικαταστήσουμε το τσουρέκι με φρυγανιές τις οποίες τις τοποθετούμε στο ταψάκι ,η πυρέξ και τις σιροπιάζουμε μόνο με το σιρόπι χωρίς φούρνο και στην συνέχεια γίνετε η ίδια διαδικασία τις συνταγής.

Διαφήμιση

Η Συνταγή είναι της κ. Χαντζάρα Κυριακή – “Κρητικές -ελληνικές συνταγές !”

Συνταγές που ξεχώρισαν ...

Προηγούμενο άρθροΣαλιάρια με σιρόπι !
Επόμενο άρθροΠαγωτό σάντουιτς με μπισκότα OREO.