Διαφήμιση

Η Συνταγή είναι της κ. Eleni Tsoutsoudaki – Εκτέλεση από Ειρήνη Σταματέλλη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

ΥΛΙΚΑ

Για το κέικ:
250 γρ. Βιτάμ
1 φλ. ζάχαρη
6 αβγά
2 βανίλιες
1 φλ. γάλα
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
3 φλ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 φακ. τρούφα σοκολάτας

Διαφήμιση

Για το σιρόπι:
3 φλ. νερό
3 φλ. ζάχαρη

Για την κρέμα σοκολάτας:
4 γεμάτες κ.σ. κακάο
10 κ.σ. άχνη ζάχαρη
2 κ.σ. κορν φλάουρ
1 βανίλια
1 φλ. γάλα
1/2 φλ. νερό
3 κ.σ. μαργαρίνη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Χτυπάμε τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη να αφρατέψει.
Ένα ένα ρίχνουμε τα αβγά να τα πίνει το μείγμα. Προσθέτουμε τη βανίλια.

Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ.
Εναλλάξ προσθέτουμε το γάλα με το αλεύρι.
Τέλος, προσθέτουμε την τρούφα και ανακατεύουμε με σπάτουλα. Βουτυρώνουμε ένα μεγάλο πυρέξ ή ταψί 38αρη…

Αδειάζουμε το μείγμα και ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο, στους 170ºC, στον αέρα για περίπου 1 ώρα μέχρι να φουσκώσει, να ροδίσει και να βγαίνει στεγνή η λάμα του μαχαιριού.

Για το σιρόπι
Βράζουμε τα υλικά για το σιρόπι 4′-5′ και αφήνουμε να γίνει χλιαρό.

Για την κρέμα σοκολάτας
Ανακατεύουμε σε μπολ όλα τα στερεά υλικά, κακάο, κορν φλάουρ, άχνη και βανίλια.
Βάζουμε σε κατσαρόλα το γάλα, το νερό και την μαργαρίνη.
Προσθέτουμε τα στερεά υλικά και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει.

Αφού σιροπιάσουμε το καυτό γλυκό με το χλιαρό σιρόπι ρίχνοντας το λίγο λίγο, το αφήνουμε να κρυώσει.
Περιχύνουμε με την κρέμα και πασπαλίζουμε (προαιρετικά), με τρούφα σοκολάτας.

Διαφήμιση

Η Συνταγή είναι της κ. Eleni Tsoutsoudaki – Εκτέλεση από Ειρήνη Σταματέλλη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Συνταγές που ξεχώρισαν ...

Προηγούμενο άρθροΠανεύκολο γλυκάκι με κρέμα κερασιού
Επόμενο άρθροΣπιτικός Γύρος κοτόπουλου με χειροποίητη πίτα