Ακολούθησε Χρυσές Συνταγές

ΥΛΙΚΑ Αλεύρι όσο πάρει 2 ποτήρια νερό 2 κουταλιές σπορέλαιο Λίγο αλάτι 1 κρόκο αυγού Φέτα Άσπρο & μαύρο σουσάμι […]

Διαφήμιση

ΥΛΙΚΑ
Αλεύρι όσο πάρει
2 ποτήρια νερό
2 κουταλιές σπορέλαιο
Λίγο αλάτι
1 κρόκο αυγού
Φέτα
Άσπρο & μαύρο σουσάμι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κοσκινίζουμε το αλεύρι (περίπου ένα κιλό).
Βάζουμε μία μικρή ποσότητα σε ένα σκεύος, προσθέτουμε το νερό, λίγο αλάτι και το σπορέλαιο. Αναμειγνύουμε καλά και προσθέτουμε λίγο λίγο αλεύρι μέχρι που να έχουμε μία μαλακή ζύμη. Πλάθουμε πολύ καλά με την παλάμη μας.

Χωρίζουμε την ζύμη σε 6 μέρη για μεγάλα πιτάκια ή λιγότερα για πιο μικρά. Αλείφουμε καλά την επιφάνεια που θα δουλέψουμε και με τα χέρια μας ανοίγουμε σε πολύ λεπτά φύλλα. Βοηθάμε την ζύμη αλείφοντάς την με σπορέλαιο κατά το άνοιγμα. Διπλώνουμε περίπου 10 εκατοστά την μία άκρη και απλώνουμε τριμμένη φέτα.

Με απαλές κινήσεις τυλίγουμε σε ρολό και δίνουμε το σχήμα που θέλουμε. Τα βάζουμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.


foodaholics.gr