Διαφήμιση

Η Συνταγή είναι από κ. Georgia Mpiz – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Θαυμάσια πιτούλα υπέροχα ψημένη νοστιμότατη με φανταστικό φύλο!

ΥΛΙΚΑ
Για την ζύμη

Σε λεκάνη βάζουμε ένα ποτήρι χλιαρό νερό,, ένα φλιτζάνι του ελληνικού καφέ λάδι ηλιέλαιο,, λίγο αλάτι και τρεις κουταλιές της σούπας ξίδι,, και ένα αυγό, ανακατεύουμε,και αρχίζουμε να ρίχνουμε το αλεύρι σιγά σιγά έως γίνει η ζύμη μαλακή,,,

Διαφήμιση

Αφήνουμε για., 30,, λεπτά,, να ξεκουραστεί, για την γέμιση,, φέτα,, Δωδώνη περίπου 1/2 κιλό και επίσης ένα τέταρτο ανθότυρο, αυτά τα τρίβουμε σε ένα μπολ, σπάω 2 αυγά τα ρίχνουμε μέσα στο μπολ, ένα γιαουρτάκι, και αυτό μέσα λίγο λαδάκι,πιπεράκι,,

Ανακατεύουμε, όλα τα υλικά μαζί

Παίρνουμε ένα ταψί αλείφουμε βούτυρο με ηλιέλαιο αναμειγμένο,, παίρνουμε λίγο από την ζύμη ( ανοίγουμε 4 φύλλα δύο πάνω δύο κάτω η γέμιση στη μέση,)!

Ανοίγουμε ένα φύλλο το βάζουμε στο ταψί Ραντίζουμε ξανά ανοίγουμε ένα άλλο φύλο Ραντίζουμε και ρίχνουμε τη γέμιση που έχουμε κάνει με το τυρί το σκορπάΜΕ ομοιόμορφα μετά ανοίγουμε πάλι ένα φίλο Ραντίζουμε και το τελευταίο φύλλο το ανοίγουμε μεγαλύτερο το μαζεύουμε σαν πλισέ

Τελειώνοντας την πίτα Ραντίζουμε το υπόλοιπο βούτυρο λιωμένο βέβαια με το ηλιέλαιο χαράζουμε κάνω κομμάτια δηλαδή Ραντίζουμε με μπόλικο νεράκι με τα χέρια μου από πάνω και τέλος το βάζουμε στο φούρνο στους διακόσιους βαθμούς χαμηλά και περιμένω να ροδοκοκκινίσει

Και είναι έτοιμο

Το βγάζουμε το ραντίζουμε με λίγο νεράκι αν θέλουμε το σκεπάζουμε με μία ψηλή πετσέτα

Διαφήμιση

Η Συνταγή είναι από κ. Georgia Mpiz“ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Συνταγές που ξεχώρισαν ...

Προηγούμενο άρθροΣούπερ σπέσιαλ τούρτα προφιτερόλ
Επόμενο άρθροΤο πιο “oreo” κέικ με γεμιστά μπισκότα και λευκή σοκολάτα