Συνταγές
Λαχταριστή και πεντανόστιμη πάστα φερέρο – και πολύ αφράτη
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Εκτέλεση είναι από κ. Εφη Τομ. – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΆ
ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΤΕΣΠΆΝΙ
100 γρ. ζαχαρη
3 αβγά μεσαία
2 κ.σ κακαο
100 γρ. αλευρι
100 γρ. λιωμένο βουτηρο αγελάδας.
50 γρ. Φουντούκι πούδρα
1 κ. γ μπεκιν
1 βανίλια. 170 γρ. γάλα
Ταψί 35 ×27 cm
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΈΜΑ
800 γρ. κρέμα γάλακτος 38 /1οο λιπαρά
Μερεντα νουτελα 400 γρ.
3 κομμάτια φερερο ψιλοκομμένα
ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΚΑΝΑΣ
2ΟΟ γρ. κουβερτουρα
100 γρ. γαλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε στο μίξερ τα 3 αβγά με τη ζάχαρη μέχρι ν ‘ αφρατεψουν.
Εξακολουθουμε να χτυπάμε και προσθέτουμε το Λιωμένο βουτηρο, το κακάο, το αλεύρι, το μπεκιν, τη βανίλια και την πούδρα φουντούκι.
Λαδωνουμε μ’ ένα πινέλο το ταψί, ρίχνουμε το μίγμα και το ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στους 180 c για 10 με 15 λεπτά.
Μόλις βγει από το φούρνο το σιροπιαζουμε με 170 γρ. γάλα
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ
Χτυπάμε στο μίξερ τις κρέμες γάλακτος μέχρι να γίνουν σαντιγη. Το ένα τρίτο της σαντιγη σ’ ένα μπωλ το ανακατεύουμε με την μερεντα με μια σπάτουλα και το ρίχνουμε μέσα στην υπόλοιπη σαντιγη κι ανακατεύουμε.
Στο τέλος ρίχνουμε μέσα τα ψιλοκομμένα φερερο.
Στρωνουμε την κρέμα επάνω στο παντεσπανι και βάζουμε το γλυκό στην κατάψυξη για 1 ώρα.
ΓΙΑ ΤΗ ΓΚΑΝΑΣ.
Στα 200 γρ. Κουβερτούρα ρίχνουμε 100 γρ. καυτό γάλα κι ανακατεύουμε.
Στρωνουμε την Γκανάς επάνω στο γλυκό και το αφήνουμε εκτός ψυγείου για περίπου μισή ώρα.
Το κόβουμε και τοποθετουμε πάνω σε κάθε κομμάτι ένα φερερο. Το βάζουμε στο ψυγείο
Ν ‘ αναφέρουμε ότι στα υλικά χρειαζομαστε Κι ένα κουτάκι φερερο
Η Συνταγή είναι από κ. Παναγιώτη Παπαδάκη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.