Λαχταριστή και ζουμερή πορτοκαλόπιτα
Connect with us

Συνταγές

Λαχταριστή και ζουμερή πορτοκαλόπιτα

Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Γιάννης Αραμπατζής”

Διαφήμιση

Υλικά

500 γραμμάρια φύλλο κρούστας
1 ποτηρι αραβοσιτέλαιο
1 ποτ. ,ζάχαρη
1 κεσεδακι γιαούρτι
1 μπεικιν πάουντερ
2 βανίλιες
Ξύσμα από 2 πορτοκάλια
4 αυγά
Σιρόπι
2 ποτ ζάχαρη
3 ποτ νερό

Εκτέλεση
Ξύσμα και χυμό από 1 πορτοκάλι. Ανοίγουμε τα φύλλα και τα αφήνουμε να στεγνώσουν εντελώς.

Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν και στη συνέχεια ρίχνουμε το λάδι, το γιαούρτι, τις βανίλιες , το μπεικιν και το ξύσμα. Σπάμε τα φύλλα κρούστας και τα ρίχνουμε σταδιακά στο μείγμα έτσι ώστε να βραχούν καλά .

Βουτυρώνουμε ένα ταψί 30 × 40 εκατ , ρίχνουμε το μείγμα και ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 25- 30 λεπτά.

Αφήνουμε την πορτοκαλοπιτα να κρυώσει εντελώς και βράζουμε το σιρόπι για 15 λεπτά. Τέλος σιροπιάζουμε το κρύο γλυκό με το καυτό σιρόπι.

Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Γιάννης Αραμπατζής”

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ποια είναι η επόμενη Συνταγή που θες να δεις σε Βίντεο ?
×
Φανταστική Στριφτή Πίτα με Φέτα!