Λαχταριστή και ζουμερή πορτοκαλόπιτα - Χρυσές Συνταγές
Connect with us

Γλυκα

Λαχταριστή και ζουμερή πορτοκαλόπιτα

Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Γιάννης Αραμπατζής”

Υλικά

500 γραμμάρια φύλλο κρούστας
1 ποτηρι αραβοσιτέλαιο
1 ποτ. ,ζάχαρη
1 κεσεδακι γιαούρτι
1 μπεικιν πάουντερ
2 βανίλιες
Ξύσμα από 2 πορτοκάλια
4 αυγά
Σιρόπι
2 ποτ ζάχαρη
3 ποτ νερό

Εκτέλεση
Ξύσμα και χυμό από 1 πορτοκάλι. Ανοίγουμε τα φύλλα και τα αφήνουμε να στεγνώσουν εντελώς.

Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν και στη συνέχεια ρίχνουμε το λάδι, το γιαούρτι, τις βανίλιες , το μπεικιν και το ξύσμα. Σπάμε τα φύλλα κρούστας και τα ρίχνουμε σταδιακά στο μείγμα έτσι ώστε να βραχούν καλά .

Βουτυρώνουμε ένα ταψί 30 × 40 εκατ , ρίχνουμε το μείγμα και ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 25- 30 λεπτά.

Αφήνουμε την πορτοκαλοπιτα να κρυώσει εντελώς και βράζουμε το σιρόπι για 15 λεπτά. Τέλος σιροπιάζουμε το κρύο γλυκό με το καυτό σιρόπι.

Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Γιάννης Αραμπατζής”