Διαφήμιση

Δοκιμάστε την παρακάτω μηλόπιτα με λίγο παγωτό και να είναι ελαφρώς ζεστή. Θα σας αρέσει πολύ!

ΥΛΙΚΑ
5 ξινά μήλα
100 γραμμάρια λυωμένο βούτυρο
2 αυγά
250 γραμμάρια ζάχαρη
1 φακελάκι βανίλια
100 γραμμάρια αλεύρι
χυμός λεμονιού
0,5 φακελάκι baking powder
100 ml γάλα
βούτυρο για επάλειψη
αλεύρι για επάλειψη του ταψιού
ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα

Εκτέλεση

Διαφήμιση

Ξεφλουδίζουμε τα μήλα, τα κόβουμε σε 4 κομμάτια και βγάζουμε τα κουκούτσια. Ύστερα, αφού τα κόψουμε σε λεπτές φέτες ρίχνουμε επάνω τους χυμό λεμονιού.

Ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά σε ένα δοχείο και ανακατεύουμε αργά έως ότου δημιουργηθεί μία ομοιόμορφη ζύμη.

Αλείφουμε ένα ταψάκι με βούτυρο και πασπαλίζουμε με αλεύρι. Τοποθετούμε τη ζύμη ανασηκώνοντας τη γύρω γύρω στα τοιχώματα του ταψιού. Βάζουμε τις φέτες των μήλων και σχεδόν τα καλύπτουμε με τη ζύμη περιμετρικά.

Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου 45 λεπτά. Μετά το ψήσιμο, ρίχνουμε αρκετή ζάχαρη άχνη στην μηλόπιτα.

Η συνταγή μας είναι έτοιμη και σερβίρεται κατά προτίμηση ελαφρώς ζεστή και για ακόμα καλύτερη γεύση με μία μπάλα παγωτό βανίλια.

Διαφήμιση

photo credit

Συνταγές που ξεχώρισαν ...

Προηγούμενο άρθροΧατσαπουρι – Καταπληκτικές πίτες στο τηγάνι για πρωινό
Επόμενο άρθροΕξαιρετική σοκολατόπιτα με βουτυρόκρεμα από ζαχαρούχο