Ακολούθησε Χρυσές Συνταγές
Διαφήμιση

ΥΛΙΚΑ

1 μεγάλο λάχανο
½ κιλό χοιρινό κιμά
250 gr. μοσχαρίσιο κιμά
3 φλ. του τσαγιού ρύζι για γεμιστά
2 ξερά κρεμμύδια τριμμένα
Μαϊντανό, άνηθο
1 φλυτζάνι ελαιόλαδο
Νερό
Αλάτι, πιπέρι

Για τη κρέμα
2 κουταλιές βούτυρο
3 κουταλιές αλεύρι
2 φλυτζάνια ζωμό από το φαγητό
1 ποτήρι γάλα εβαπορέ
½ κούπας λεμόνι
Αλάτι, πιπέρι
1 κρόκο αυγού

Δες και αυτό!
Υπέροχα και λαχταριστά Τρουφάκια OREO με κάλυψη σοκολάτας που θα χρειαστείτε μόνο 3 υλικά

Εκτέλεση
Βράζουμε το λάχανο σε κατσαρόλα με νερό μέχρι να μαλακώσει.
Ενώνουμε τα υλικά της γέμισης.

Αφαιρούμε ένα-ένα τα φύλλα και γεμίζουμε με τη γέμιση. Τοποθετούμε τους λαχανοντολμάδες στην κατσαρόλα, ρίχνουμε το λάδι, το νερό , πιπέρι και αλάτι. Καλύπτουμε με ένα πιάτο και βράζουμε σε σιγανή φωτιά.

Για τη κρέμα φτιάχνουμε μία μπεσαμέλ ελαφριά βάζοντας σε κατσαρολάκι στη φωτιά το βούτυρο , το αλεύρι, το ζωμό το γάλα και αλατοπιπερώνουμε. Χτυπάμε το κρόκο με το λεμόνι και το ρίχνουμε στη κρέμα.

Δες και αυτό!
Φτιάξε εύκολο σπιτικό κρουασάν

Περιχύνουμε το φαγητό με τη κρέμα και σερβίρουμε.

ΧΡΥΣΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Διαφήμιση