Ακολούθησε Χρυσές Συνταγές

ΥΛΙΚΑ 1 μεγάλο λάχανο ½ κιλό χοιρινό κιμά 250 gr. μοσχαρίσιο κιμά 3 φλ. του τσαγιού ρύζι για γεμιστά 2 […]

Διαφήμιση

ΥΛΙΚΑ

1 μεγάλο λάχανο
½ κιλό χοιρινό κιμά
250 gr. μοσχαρίσιο κιμά
3 φλ. του τσαγιού ρύζι για γεμιστά
2 ξερά κρεμμύδια τριμμένα
Μαϊντανό, άνηθο
1 φλυτζάνι ελαιόλαδο
Νερό
Αλάτι, πιπέρι

Για τη κρέμα
2 κουταλιές βούτυρο
3 κουταλιές αλεύρι
2 φλυτζάνια ζωμό από το φαγητό
1 ποτήρι γάλα εβαπορέ
½ κούπας λεμόνι
Αλάτι, πιπέρι
1 κρόκο αυγού

Εκτέλεση
Βράζουμε το λάχανο σε κατσαρόλα με νερό μέχρι να μαλακώσει.
Ενώνουμε τα υλικά της γέμισης.

Αφαιρούμε ένα-ένα τα φύλλα και γεμίζουμε με τη γέμιση. Τοποθετούμε τους λαχανοντολμάδες στην κατσαρόλα, ρίχνουμε το λάδι, το νερό , πιπέρι και αλάτι. Καλύπτουμε με ένα πιάτο και βράζουμε σε σιγανή φωτιά.

Για τη κρέμα φτιάχνουμε μία μπεσαμέλ ελαφριά βάζοντας σε κατσαρολάκι στη φωτιά το βούτυρο , το αλεύρι, το ζωμό το γάλα και αλατοπιπερώνουμε. Χτυπάμε το κρόκο με το λεμόνι και το ρίχνουμε στη κρέμα.

Περιχύνουμε το φαγητό με τη κρέμα και σερβίρουμε.

ΧΡΥΣΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Διαφήμιση