Η Συνταγή είναι από κ. Gogo Samiou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Διαφήμιση

Θαυμάσιο γλυκό!! Τέλεια ψημένο, τέλεια τυλιγμένο!! Απόλαυση μοναδική!

Υλικά
1 πακέτο κρούστα.πχ φύλλα Βηρυτού
150γρ καρυδιά ωμά
150γρ αμύγδαλα ωμά
250 γρ βούτυρο λιωμένο
1 κουτ του γλυκού κανέλα
1/2 κουτ του γλυκού γαρίφαλο
φιστίκι αυγινής για το πασπάλισμα η καρύδια

Διαφήμιση

Για το σιρόπι
1 κούπα του νες καφέ νερό
2 κούπες ζάχαρη
3 κουτ σούπας μελί καλό
5 σταγόνες μαστιχελαιο
χυμό από μισό λεμόνι
φλούδα από λεμόνι

Εκτέλεση
Κόβουμε τα καρύδια και τα αμύγδαλα στο μπλεντερ οχι να γίνουν λιώμα και ανακάτευουμε μαζί την κανέλα και το γαρίφαλο

Ανα ένα φύλλο ρίχνουμε επάνω μείγμα από την γέμιση και με μια βέργα το δίπλωνουμε σε ρολακια το σούρωνουμε όσο μπορούμε με τα χέρια

Ρίχνουμε πάνω το λιωμένο βούτυρο που το έχουμε κόψει στην κατσαρόλα και το άφηνουμε για 15 λεπτά να απορροφήσει καλά όλο το βούτυρο..

Το ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στους 180 για 50 λεπτά…έχουμε βράσει το σιρόπι για 10 λεπτά, ριχνουμε ζεστό σιρόπι σε ζεστό γλυκό…..ζεστά και τα δυο άλλα ΟΧΙ καυτά!

Διαφήμιση

Η Συνταγή είναι από κ. Gogo Samiou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Συνταγές που ξεχώρισαν...

Προηγούμενο άρθροΠαλιά κλασσική συνταγή της γιαγιάς για τα πιο αρωματικά και ζουμερά μελομακάρονα
Επόμενο άρθροΖουμερό χοιρινό κοντοσούβλι για να γλείφετε τα δάχτυλά σας