Η Συνταγή είναι από κ. Afroditi Xristodoulou-Zografou – “Μπαχάρι και κανέλα.”

Υλικά:
1,5 μιση κιλό ζάχαρη
1 κιλό σιμιγδάλι χοντρό
7 ποτήρια νερό
1 ποτήρι ελαιόλαδο
2 βανίλιες
Και χυμό από μισό λεμόνι

Διαφήμιση

*χωρίς σιρόπι – ψήνεται στον φούρνο

Εκτέλεση:
Βάζουμε στην κατσαρόλα τη ζάχαρη,το νερό,το λάδι,τις βανίλιες και το λεμόνι

Όταν αρχίζει να βράζει βάζουμε σιγά σιγά το σιμιγδάλι ανακατεύοντας συνεχώς για να μην σβολιάσει με ξύλινη κουτάλα.

Ανακατεύουμε και προσθέτουμε λάδι ώστε να μην κολλάει στην κουτάλα.Μετά το βάζουμε στο ταψί,με ένα κουτάλι το στρώνουμε και το κόβουμε σε ρόμβους και βάζουμε αμύγδαλο.

Ψήσιμο στο φούρνο στους 180 βαθμούς για μια ώρα.Όταν κρυώσει βάζουμε ζάχαρη άχνη!

Διαφήμιση

Η Συνταγή είναι από κ. Afroditi Xristodoulou-Zografou – “Μπαχάρι και κανέλα.”

Συνταγές που ξεχώρισαν ...

Προηγούμενο άρθροΝόστιμο τιραμισού με γρήγορη εκτέλεση
Επόμενο άρθροΠανεύκολη Σοκολατόπιτα με μαρμελάδα πετροκέρασο και χωρίς καθόλου αυγά