Λαστιχωτό νηστίσιμο τσουρέκι με ίνες - Χρυσές Συνταγές
Connect with us

Γλυκα

Λαστιχωτό νηστίσιμο τσουρέκι με ίνες

Νόστιμη συνταγή μεγειρικής από “plathozymarakia” ΥΛΙΚΑ: 650 γρ αλεύρι για τσουρέκια 40 γραμμάρια μαγιά  νωπή ή  2  φακελάκια  ξερή  μαγιά  160-180  γρ  ζάχαρη ή 140 και  40 γρ  ιμβερτοποιημένη ζάχαρη 5 γρ αλάτι  150 ml χλιαρό νερό  ή  αμυγδαλόγαλα  200 ml φρέσκο χυμό  πορτοκαλιού ξύσμα  από  πορτοκάλι 1 βανίλια -ζάχαρη με άρωμα  πορτοκάλι 60 ml […]

Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “plathozymarakia”

Διαφήμιση

ΥΛΙΚΑ:
650 γρ αλεύρι για τσουρέκια
40 γραμμάρια μαγιά  νωπή ή  2  φακελάκια  ξερή  μαγιά 
160-180  γρ  ζάχαρη ή 140 και  40 γρ  ιμβερτοποιημένη ζάχαρη
5 γρ αλάτι 

150 ml χλιαρό νερό  ή  αμυγδαλόγαλα 
200 ml φρέσκο χυμό  πορτοκαλιού
ξύσμα  από  πορτοκάλι
1 βανίλια -ζάχαρη με άρωμα  πορτοκάλι
60 ml λάδι  ελιάς και 40
ml  καλαμποκέλαιο  και  10- 20  ml ακόμα καλαμποκέλαιο  για  το  ζύμωμα – τραβήγματα
1/2 κουταλάκι του γλυκού κακουλέ  και 
1/2 κουταλάκι του γλυκού μαχλέπι 
νεράκι  ζεστό και  λίγο  μέλι  για  το  τέλος
φυλέ  αμυγδάλου  και  λίγη καστανή  ζάχαρη για το τέλος .

 1   ΓΕΜΙΣΗ : 
100  γρ  σοκολάτα  κουβερτούρα .
50 γρ ταχίνι 
λίγο κονιάκ (προαιρετικά )
και  καρυδόψυχα ή  φουντούκια  τριμμένα   στο μπλέντερ .

2 ΓΕΜΙΣΗ :
2 κουταλίες  της  σούπας  κακάο 
60  γρ  σοκολάτα  κουβερτούρα 70 %  κακάο 
4-5  χυμό  πορτοκαλιού 
και καρυδοψυχα  τριμμένη  ή  αμύγδαλα 

Διαφήμιση

ΕΚΤΕΛΕΣΗ :

  •  Σε ένα μπολ ρίχνουμε   150  ml  ζεστό νερό , 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη, 4  κουταλιές της σούπας από το αλεύρι  που ζυγίσαμε  και  κοσκινίσαμε   και  διαλύουμε την  μαγιά. Αναμειγνύουμε  καλά και  αφήνουμε   να φουσκώσει σε ζεστό μέρος   για 30 λεπτά
  •   Σε ένα άλλο μπολ κοσκινίζουμε 2 φορές το αλεύρι (κρατάμε  λίγο και  το  προσθέτουμε προς  το  τέλος ίσωςκαι να μην το χρειαστούμε)προσθέτουμε  σταδιακά και  τα άλλα υλικά  την υπόλοιπη  ζάχαρη, το  χυμό ,την  μαγιά ,το  ξύσμα, την βανίλια, το αλάτι  και το λάδι ,το κακουλέ ,το μαχλέπι και το χυμό πορτοκαλιού και  ζυμώνουμε για  15  λεπτά  μια  μαλακιά,ελαστική  ζύμη που κολλάει στα χέρια  μας  ελαφρά  . 

     

  • Παίρνουμε  την ζύμη  μας  και την αφήνουμε  πάνω σε  λαδομένο  πάγκο  και  βάζουμε  λάδι στις  παλάμες μας  και  τις  κάνουμε  ζυμώματα – τραβήγματα και  μετά  την ανοίγουμε  όπως  φαίνετε  στις  φωτογραφίες  και  τις  κάνουμε  μαζέματα ,όλο αυτό το κάνουμε  5-6  φορες , την βάζουμε  σε μπόλ  λαδομένο και  λαδώνουμε  λίγο  την επιφάνεια  της  ζύμης  και αφήνουμε σε ζεστό μέρος να φουσκώσει, περίπου 2-3 ώρες . Δείτε   εδώ  
  • Εγώ  τα ζύμωσα στον αρτοπαρασκευαστή για  15 λεπτα..

  •  Μεταφέρουμε  τη ζύμη σε  λαδωμένη  ή αλευρωμένη  επιφάνεια. Χωρίζουμε τη ζύμη σε  4’η 6 ίσα  μέρη την ζύμη μας.
  •  Και πλέκουμε  πλεξούδες  με  2  ή  και περισσότερα  κορδόνια .
  •  Μεταφέρουμε τα τσουρεκάκια σε ένα ταψί και τα αφήνουμε να φουσκώσουν για περίπου 20 λεπτά. 

  • Στη συνέχεια  περνάμε  με  ένα  πινέλο λίγο λαδάκι με λίγο νεράκι  ή  μέλι διαλυμένο σε  ζεστό νερό και  πασπαλίζουμε  με φυλέ αμυγδάλου ή  σουσάμι και καστανή  ζάχαρη .
  • Στη συνέχεια ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά ή μέχρι να  πάρουν  ωραίο χρώμα .

Δείτε περισσότερες νόστιμες συνταγές στο : plathozymarakia

Διαφήμιση