Ακολούθησε Χρυσές Συνταγές
Διαφήμιση
ΥΛΙΚΑ

1κ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φακ. ξηρή μαγιά
550ml χλιαρό νερό
1 κ.γ. αλάτι
2 κ.γ. ζάχαρη
3 κ.σ. ταχίνι
1κ.γ. μέλι διαλυμένο σε μισή κούπα νερό για επάληψει
100γρ. σουσάμι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε σε λεκανίτσα όλα τα υλικά μας ή σε μίξερ και ζυμώνουμε ,μέχρι να γίνει μια μαλακή ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια μας.

Δες και αυτό!
Η «απόλυτη» σοκολατένια τούρτα

Την αφήνουμε σκεπασμένη για 1 ώρα περίπου ,να διπλασιαστεί σε όγκο.

Την κάνουμε 2 μπάλες και τις πατάμε σε αλευρωμένη επιφάνεια με τον πλάστη να γίνει πίτα πάχους 1εκ.

Τις βάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα και τις αφήνουμε 15 λεπτά ν’ ανέβουν.
Οταν γίνουν τις κάνουμε δαχτυλιές παντού τις τρυπάμε και με ένα πιρούνι σε διάφορα σημεία και τις αλείφουμε με ένα πινέλο με το διαλυμένο μέλι και πασπαλίζουμε με το σουσάμι.

Δες και αυτό!
Κλασικός σπιτικός σιμιγδαλένιος χαλβάς για την περίοδο της νηστείας

Ψήνουμε στους 200βαθμούς αντιστάσεις για 20 λεπτά περίπου,ανάλογα το φούρνο σας.
Σημείωση
Οσοι δεν θέλουν το ταχίνι μπορούν να το αντικαταστήσουν με 1/2 κούπα λάδι ηλιέλαιο κατά προτίμηση  – Από Mina Papa – mageirikikaisintages

Διαφήμιση