Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Helena’s Greek cooking”

Υλικά:
300 γρ. τραχανάς
2 λίτρα ζωμό(λαχανικών ή κοτόπουλο)
200 γρ. συκώτια κότας
Αφού έχουμε συκώτια τα βράζουμε, στραγγίζουμε το ζουμί και το χρησιμοποιούμε στον τραχανά
3/4 κούπας φιδε
1 χαλούμι κομμένο σε κύβους (προαιρετικά)
αλάτι και πιπέρι
μπουκοβο (chilly)
χυμό ενός λεμονιού
1 κύβο λαχανικών η κότας
παξιμάδια ψωμιού (τα έκανα εχθές από ψωμί κουλούρι Κυπριακό που μου περίσσεψε)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε τον τραχανά να φουσκώσει σε νερό 2 ώρες πριν τον μαγειρέψουμε.

Προσθέτουμε σε κατσαρόλα το ζωμό απο τα συκώτια πού βρασαμε και στραγγισαμε (αν δεν είναι 2 λύτρα προσθέτουμε ζεστο νερό).

Προσθέτουμε τον τραχανά, τον κύβο και βράζουμε στη φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς. Στα μισά του βρασμού προσθέτουμε το φιδε και τα βρασμένα συκώτια ολόκληρα.

Όταν κοχλάσει χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράζει μέχρι να ψηθεί 35-40 λεπτά περίπου στο σύνολο ο χρόνος ψησίματος. Προσθέτουμε τώρα το χυμό λεμονιού.

Αν η σούπα είναι πολύ πηκτή μπορούμε να προσθέσουμε επιπλέον ζεστό νερό.

Οταν τελειώσει μπορούμε να προσθέσουμε κομμάτια απο τηγανητό χαλλούμι και να σερβίρουμε με κομμάτια απο συκώτι και παξιμάδι ολόκληρο σε φέτα, μαύρο πιπέρι και μπουκοβο (chilly).

Διαφήμιση

Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Helena’s Greek cooking”