Κυδώνια ψητά - Το πιο απλό, γιορτινό, μυρωδάτο επιδόρπιο του Χριστουγεννιάτικου τραπεζιού
Connect with us

Συνταγές

Κυδώνια ψητά – Το πιο απλό, γιορτινό, μυρωδάτο επιδόρπιο του Χριστουγεννιάτικου τραπεζιού

Η Συνταγή είναι από κ. Ρουλα Λυρου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε 3 κυδώνια και τα κόβουμε μεγάλα κομμάτια.

Τα βάζουμε να βράσουν με μισό κιλό ζάχαρη 1μιση ποτ. νερό 1 βανίλια και 1 ξυλάκι κανέλα.

Μετά από ένα τέταρτο σβήνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να κρυωσει

Το τοποθετούμε σε ένα πυρέξ βάζουμε 3 φύλλα αρμπαρόριζα και αφήνουμε να σιγοβράσει

Τα σερβίρουμε με κανέλα και καρυδοψυχα ή με γιαούρτι στραγγιστό ή σαντιγί

Αν θέλουμε έντονο κόκκινο χρώμα βάζουμε μια σταγόνα καραμελοχρωμα

Η Συνταγή είναι από κ. Ρουλα Λυρου “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Διαφήμιση
×
Πάστα Σοκολάτα, Κόλαση!