Ακολούθησε Χρυσές Συνταγές
Διαφήμιση

ΥΛΙΚΑ

  1. 180 ml νερό
  2. 150 ml ελαιόλαδο
  3. 200 gr καλαμποκάλευρο
  4. 250 gr αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  5. 1 κουταλιά σούπας baking powder
  6. 2 κουταλάκια γλυκού αλάτι
  7. σουσάμι/ μαυροκούκι για πασπάλισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μπολ/ λεκανάκι αναμειγνύουμε τα υγρά (νερό, λάδι) και προσθέτουμε το αλάτι και το baking powder. Προσθέτουμε σταδιακά το καλαμποκάλευρο και αναδεύουμε να μην σβολιάσει.

Τέλος προσθέτουμε το λευκό αλεύρι και ζυμώνουμε ελαφρώς μέχρι να σχηματιστεί μια μαλακή εύπλαστη ζύμη. Δεν ζυμώνουμε για πολύ ώρα για να μην αποβάλει το λάδι το ζυμάρι μας. Αφήνουμε την ζύμη σκεπασμένη να ξεκουραστεί γύρω στα 20 λεπτά.

Κριτσίνια ΚαλαμποκιούΚόβουμε μικρά μπαλάκια από το ζυμάρι μας και τα πλάθουμε σε λεπτά μπαστουνάκια και τα αραδιάζουμε σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
Κριτσίνια Καλαμποκιού

Το μυστικό για τραγανά και ομοιόμορφα ψημένα κριτσίνια καλαμποκιού.

Μπορούμε να τα πλάσουμε σε ότι μήκος θέλουμε, αρκεί το πάχος τους να είναι περίπου ίδιο για να ψηθούν ομοιόμορφα.
Κριτσίνια ΚαλαμποκιούΑν θέλουμε να τα τυλίξουμε στο σουσάμι, βουτάμε πρώτα τα μπαστουνάκια της ζύμης σε λίγο νερό και έπειτα τα κυλάμε στο σκεύος με τους σπόρους.
Κριτσίνια ΚαλαμποκιούΤα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170- 180 βαθμούς για 25- 30 λεπτά μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς.
Τα φυλάμε για αρκετό καιρό σε δοχείο που κλείνει αεροστεγώς.

Δες και αυτό!
Μπισκότα καρύδας

Κριτσίνια Καλαμποκιού

ksylinokoutali

Διαφήμιση