Υλικά
(για 8-10 κουλούρια)
1 φακελάκι μαγιά
4 κούπες αλεύρι
2-3 κουταλιές σούπας ζάχαρη
Λίγο αλάτι
1 κούπα νερό
*Σουσάμι και νερό

Διαφήμιση

Εκτέλεση:
1. Σε μια λεκάνη ανακατεύουμε όλα τα στέρεα υλικά και σιγά σιγά προσθέτουμε το νερό ( προσθέστε μόνο τις 3 κουπες αλεύρι και αν χρειαστεί συμπληρώνετε)
2. Ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε ένα μαλακό ζυμάρι. Σκεπάζουμε και αφήνουμε 1 ώρα να φουσκώσει

3. Οταν φουσκώσει το ζυμάρι, το πλάθουμε σε ρολό και χωρίζουμε σε 8-10 κομμάτια
4. Το κάθε κομμάτι το πλάθουμε σα κορδόνι και κάνουμε τα κουλούρια μας

Διαφήμιση

5. Σε ένα βαθύ πιάτο βάζουμε νερό με λίγη ζάχαρη και σε ένα άλλο σουσάμι. Βουτάμε τα κουλούρια πρώτα στο νερό και μετά τυλίγουμε με το σουσάμι
6. Βάζουμε σε ταψί με λαδόκολα και αφήνουμε 10 λεπτά. Ψήνουμε για 20 λεπτά περιπου, μέχρι να πάρουν χρώμα, στους 200

*Τα κουλούρια μπορούν να αποθηκευτούν στην κατάψυξη (αν μείνει κανένα) Απλά τα ξεπαγώνετε απο βραδύς ή τα ζεσταίνετε στον φούρνο
**Για κασεροκούλουρο, πασπαλίστε τριμμμένο κασέρι στο ζυμάρι
***Για το ξακουστό σιμίτι, εκ τουρκίας, το μερακλίδικο, αντί ζαχαρόνερο διαλύουμε λίγο πετιμέζι ή μελι με ζεστό νερο.

Διαφήμιση

Δείτε περισσότερες νόστιμες συνταγές στο : dolmadaki

Συνταγές που ξεχώρισαν...

Προηγούμενο άρθροΛαχταριστά Μεθυσμένα με ινδοκάρυδο από τον Chef Fani Kassoula
Επόμενο άρθροΠανεύκολη κι εύγευστη συνταγή για Μακαρονόπιτα