Κρέμα καραμελέ με μόλις 3 αυγά
Connect with us

Γλυκα

Κρέμα καραμελέ με μόλις 3 αυγά

Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Helena’s Greek cooking”

Διαφήμιση

Υλικα:
Για την καραμέλα:
1 φλιτζάνι ζάχαρη κρυσταλλική Στεβιας η ζάχαρη καρύδας.

Για την κρέμα:
6 φλιτζάνια γάλα light
1/2 φλυτζάνι ζάχαρη στεβιας κρυσταλλική η ζάχαρη καρύδας
1 βανίλια
3 μεγάλα αυγά
3 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ενα τηγάνι ζεσταίνετε ένα φλιτζάνι ζάχαρη μέχρι να σκουρύνει και να γίνει ρευστή, την αδειάζετε γρήγορα στον πάτο μιας φόρμας για καραμελέ , η σε ατομικά φορμακια για κρέμα καραμελέ.

Ετοιμάζετε την κρέμα.
Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνετε το γάλα, κρατώντας ένα φλιτζάνι κρύο για να διαλύσετε το κορν φλάουρ.

Διαφήμιση

Χτυπήστε ελαφρά στο μίξερ οχι πολύ ώρα σε μέτρια ταχυτητα τα αυγά, τη ζάχαρη, το χλιαρό γάλα, τη βανίλια και το γάλα με το κορν φλάουρ.
Ρίξτε το μίγμα στην φόρμα με την καραμέλα η στα ατομικά φορμακια για κρέμα καραμελέ και τοποθετήστε τη φόρμα η τα φορμάκια σε ένα ταψί γεμάτο μέχρι τη μέση με νερό.

Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο για μία ώρα περίπου στους 200 βαθμούς.
Περίπου 10 λεπτά πριν τελειώσει ο χρόνος ψησίματος ελέξτε αν η κρέμα είναι έτοιμη βουτώντας ενα μαχαίρι, αν βγαίνει καθαρό είναι έτοιμη.

Αφήστε να γίνει χλιαρή και βάλτε την με την φόρμα κατευθείαν στο ψυγείο να σφίξει.

Πριν την ξεφορμάρετε βουτήξτε τη φόρμα για λίγα λεπτά σε καυτό νερό για να λιώσει η καραμέλα είναι σημαντικό αυτό το βήμα.

Αναποδογυριζετε σε πιατάκι τα φορμάκια η την φόρμα σε μια μεγάλη πιατέλα και σερβίρετε είτε με φράουλες είτε με φρούτα του δάσους.

Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Helena’s Greek cooking”

Διαφήμιση
×
Τούρτα Κωκ που ξεχωρίζει!