Ακολούθησε Χρυσές Συνταγές

Η Συνταγή είναι από κ. George Chatzigiatroudakis – “Μαγειρικές Ανησυχίες (George Chatzigiatroudakis)” ΥΛΙΚΑ Σιρόπι: 500 ζάχαρη 400 γρ. νερό 2 […]

Διαφήμιση

Η Συνταγή είναι από κ. George Chatzigiatroudakis – “Μαγειρικές Ανησυχίες (George Chatzigiatroudakis)”

ΥΛΙΚΑ
Σιρόπι:
500 ζάχαρη
400 γρ. νερό
2 κουταλιές σούπας γλυκόζη
1 βανιλινη
1 κουτ. γλυκού χυμό λεμονί

Εκτέλεση
Για το σιρόπι βάζουμε σε κατσαρόλα όλα τα υλικά μαζί, έκτος από τη βανιλινη!

Από τη στιγμή που ξεκινάει ο βρασμός, βράζουμε ακόμα 3-4 λεπτά, βγάζουμε το σκεύος από τη φωτιά και προσθέτουμε τη βανιλινη.

Υλικά για το φύλλο:

450 γρ φύλλο κρούστας
50 γρ. βούτυρο γάλακτος
50 γρ. βούτυρο τύπου Κέρκυρας
50 γρ. φυτίνη 1 βανιλινη

Εκτέλεση
Για το φύλλο μετράμε τη στενή πλευρά του φύλλου αν χωράει στο ταψί μας. αν δεν χωράει, κόβουμε το επιπλέον κομμάτι σε όλο το φύλλο μας! χρειαζόμαστε μία βέργα ξύλινη η μεταλλική η βελόνα πλεξίματος, πάνω στην οποία θα τυλίξουμε το φύλλο μας. πιθανώς κάνει το πηχάκι από μία ξύλινη κρεμάστρα!!

Παίρνουμε ένα φύλλο, το διπλώνουμε στη μέση και το τυλίγουμε με τη βέργα σε ρολό όπως στη φώτο. βάζουμε στην άκρη του τέλους του φύλλου, λίγο βούτυρο για να μην χαλάσει το ρολό και ξετυλιχτεί. το βάζουμε στο ταψί και τραβώντας, αφαιρούμε τη βέργα από το κέντρο.

Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσει το φύλλο. ανακατεύουμε μία βανιλινη με το λιωμένο βούτυρο και το ρίχνουμε πάνω στο φύλλο. το βάζουμε στην κατάψυξη για μία ώρα. κόβουμε σε κομμάτια με 2 κμ φάρδος. ψήνουμε στους 160 βαθμούς για 70 λεπτά οπωσδήποτε.

Βγάζουμε τα κουρκουμπίνια από το φούρνο και αδειάζουμε το βούτυρο από το ταψί, σηκώνοντας την μία γωνία του ταψιού μας ψηλά, για 3-4 λεπτά! βάζουμε το ταψί για 10 λεπτά ακόμα στο φούρνο. σιροπιάζουμε μόλις βγουν από τον φούρνο με ζεστό σιρόπι άλλα όχι πολύ καυτό!

Αφήνουμε 2-3 ώρες να τραβήξει σιρόπι. γίνονται τραγάνα, ζουμερά και μοσχοβολούν!

Η Συνταγή είναι από κ. George Chatzigiatroudakis “Μαγειρικές Ανησυχίες (George Chatzigiatroudakis)”