Google Translate EnglishGermanGreek

Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “evicita”

ΥΛΙΚΑ:
για 22 κουλούρια μικρά (40 γρ.)

300 γρ. χλιαρό νερό (100+200)
1 φακελάκι ξηρη μαγιά (9 γρ.)
550 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.(50+500)
60 γρ. μέλι + 1 κ.σ. για το τέλος
μισό κ.γ. αλάτι
σουσάμι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πρώτα κάνουμε το προζύμι για το κουλούρι Θεσσαλονίκης. Σε ένα μπολ βάζουμε τα 100 γρ. νερού, τη μαγιά, 50 γρ. από το αλεύρι και ανακατεύουμε.

Αφήνουμε στην άκρη για 5 λεπτά.

Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το υπόλοιπο νερό (200 γρ.),το μέλι, το προζύμι μας, το αλάτι, το υπόλοιπο αλεύρι (500) και ζυμώνουμε για 5 λεπτά.

Αφήνουμε στην άκρη για μια ωρίτσα να φουσκώσει το ζυμάρι!

Χωρίζουμε τη ζύμη σε μπαλάκια των 40 γρ.( για μικρά κουλούρια). Βάζουμε σε ένα μπολ νερό από τη βρύση (περίπου μισό λίτρο).

Διαλύουμε μέσα ένα 1 κ.σ. μέλι. Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε …

Διαφήμιση

Δες τη συνέχεια της εκτέλεσης στο : “evicita”