Ακολούθησε Χρυσές Συνταγές

Η Συνταγή είναι από κ. Θεογνωστου Φροσω – “ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ”. Υλικα 1 κούπα λάδι 1 κούπα ζάχαρη 1 […]

Διαφήμιση

Η Συνταγή είναι από κ. Θεογνωστου Φροσω – “ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ”.

Υλικα
1 κούπα λάδι
1 κούπα ζάχαρη
1 κούπα χυμό πορτοκάλι
1 κουταλάκι σόδα
1/2 κουταλάκι αμμωνία
1 κουταλάκι κανέλα
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
1 κιλό αλεύρι περίπου

Εκτέλεση
Χτυπάμε το λάδι με τη ζάχαρη στον κάδο του μίξερ για 5-6 λεπτά. Κατόπιν διαλύουμε τη σόδα και την αμμωνία στο χυμό πορτοκαλιού και το ρίχνουμε στον κάδο.

Προσθέτουμε και την κανέλα, και το αλεύρι το έχουμε κοσκινίσει μέσα το μπέικιν πάουντερ και τα ζυμώνουμε.

Όταν η ζύμη γίνει μαλακή τόσο, όσο που να μην κολλά στα χέρια. Την αφήνουμε να ξεκουραστεί για μία ώρα σκεπασμένη Βαζουμε ε στα ταψιά λαδόκολλα και την αλείφουμε ελαφρά με λάδι.

Πλάθουμε τοποθετούμε τα κουλουράκια στο ταψί.

Όχι πολύ κοντά γιατί φουσκώνουν και απλώνουν.

Τα ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο αερόθερμο φούρνο στους 180 βαθμούς για 10 περίπου λεπτά.

Η Συνταγή είναι από κ. Θεογνωστου Φροσω“ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ”.