Ακολούθησε Χρυσές Συνταγές

H αγαπημένη κοτόπιτα της οικογενείας και όλων των φίλων. Σε πάρτυ,σε γιορτές πάντα έχει θέση στο τραπέζι μας…Και στη κοιλιά […]

Διαφήμιση

H αγαπημένη κοτόπιτα της οικογενείας και όλων των φίλων.

Σε πάρτυ,σε γιορτές πάντα έχει θέση στο τραπέζι μας…Και στη κοιλιά μας επίσης!

ΥΛΙΚΑ

2 φύλλα σφολιάτας

1 κιλό στήθος στήθος κοτόπουλου

1 κούπα Gouda

1 κούπα πεκορίνο

10 φέτες μπέικον ψιλοκομμένο

μισό ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο

1 πράσινη πιπεριά

1 κίτρινη πιπεριά

1 κόκκινη πιπεριά

1 πορτοκαλί πιπεριά

3 κρεμμυδάκια φρέσκα

αλάτι (Λίγο)

Πιπέρι

λίγο βούτυρο

σουσάμι

Για τη μπεσαμέλ

600 ml γάλα

3 κ.σ κρέμα γάλακτος

2 κ.σ. βούτυρο

5 κ.σ. κορν-φλάουρ

2 αυγά

αλάτι

πιπέρι

μοσχοκάρυδο

Εκτέλεση

Βράζουμε το κοτόπουλο και μόλις κρυώσει το μαδάμε.Σε ένα τηγανάκι τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι , προσθέτουμε τις πιπεριές το μπέικον και τα αφήνουμε μέχρι να πάρει χρώμα το μπέικον.τα βγάζουμε από τη φωτιά και τα Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ ,μαζί με το κοτόπουλο,τα τυριά , το αλάτι, το πιπέρι,τον άνηθο.

Χτυπάμε τα 2 αυγά . Διαλύουμε το κορν-φλάουρ στη κρέμα γάλακτος.

Ζεσταίνουμε το υπόλοιπο γάλα μαζί με το βούτυρο σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά.

Μόλις ζεσταθεί, ρίχνουμε τη κρέμα γΜάλακτος με το κορν-φλάουρ και ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να να πήξει .

Μόλις πήξει , κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε τα αυγά, το αλάτι, το πιπέρι και το μοσχοκάρυδο και το μείγμα από το κοτόπουλο.

Σε βουτυρωμένο ταψάκι,τοποθετούμε το φύλλο σφολιάτας,απλώνουμε πάνω τη γέμιση να πάει παντού,και σκεπάζουμε με το φύλλο σφολιάτας που μας έμεινε.πατάμε με το πιρούνι της άκρες να κλείσει καλά. Αλείφουμε τη σφολιάτα μας με λίγο αυγό και ρίχνουμε επάνω το βούτυρο σε μικρά κομματάκια και το σουσάμι

Ψήνουμε για μία ώρα περίπου στους 180 βαθμού

ΠΗΓΗ