Κορμός με γέμιση κρέμα ινδοκάρυδο
Connect with us

Γλυκα

Κορμός με γέμιση κρέμα ινδοκάρυδο

Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Helena’s Greek cooking”

Διαφήμιση

Υλικά:
1 πακέτο μπισκότα Παπαδοπούλου
1 πακέτο μπισκότα στρογγυλά γεμιστά με σοκολάτα Παπαδοπούλου
250 γρ. κρέμα γάλακτος
1 πλάκα κουβερτούρα

Για την κρέμα ινδοκαρυδου:
1 κρέμα γάλακτος 250 γρ.
Ινδοκαρυδο όσο πάρει για να γίνει σφιχτή κρέμα
1 κ.σ άχνη

Για την σος σοκολάτας:
κρέμα γάλακτος 200 γρ.
1 πλάκα κουβερτούρα γάλακτος
1 μεγάλη κ.σ πραλινα φουντουκιου

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σπάτε τα μπισκότα. Ζεσταίνεται την κρέμα γάλακτος και βάζετε μέσα την κουβερτούρα να λιώσει. Την ρίχνετε μέσα στα μπισκότα και με το χέρι ανακατεύεται να ομογενοποιηθουν τα υλικά.

Διαφήμιση

Βάζετε στην κατάψυξη για 15 λεπτά.

Σε ένα μπολ αδειάζετε την κρέμα γάλακτος την άχνη ζάχαρη και ανακατεύεται ενώ προσθέτετε λίγο λίγο το ινδοκαρυδο μέχρι να πετύχετε μια σφιχτή κρέμα.

Βγαζετε από την κατάψυξη το μείγμα και το απλώνετε πάνω σε διαφάνεια σε ορθογώνιο σχήμα. Τοποθετείτε την άσπρη κρέμα και τυλίγεται σε ρόλο μαζι με την διαφάνεια και βάζετε στην κατάψυξη για 5 ώρες τουλάχιστον να παγώσει.

Όταν θελήσετε να το σερβίρετε κάνετε την σος σοκολάτας ως εξής:

Βάζετε την κρέμα γάλακτος να ζεσταθεί και ρίχνετε μέσα την κουβερτούρα γάλακτος μαζί με την παραλία φουντουκιου να λιώσουν. Αφήνετε για 15 λεπτά στο ψυγείο και περιχύνετε τον κορμό.

Προσθέτετε φλεικς σοκολάτας.

Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Helena’s Greek cooking”

Διαφήμιση
×
Τούρτα Κωκ που ξεχωρίζει!