Η Συνταγή είναι από κ. ‎Αγάπη Κωνστ – “Χρυσές Συνταγές”.

ΥΛΙΚΑ
Ζύμη :

νερό χλιαρό,
λίγο ξύδι,
λίγο ελαιόλαδο,
λίγο αλάτι και λίγη ζάχαρη.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αλεύρι μέχρι να γίνει μια μαλακή ζύμη την οποία την αφήνουμε να σταθεί για μισή ώρα. Μετά την κόβουμε σε μικρά μπαλάκια τα οποία τα ανοίγουμε σε πολύ λεπτό φύλλο το περιχύνουμε με λίγο σπορέλαιο

Το αλείφουμε σε όλο το φύλλο (όχι πολύ σπορέλαιο) το κόβουμε στην μέση σε δύο ίσα μέρη και πασπαλίζουμε με την γεμίσει (τρυμενο κολοκύθα στο ρεντε, κανέλα, καρύδια και ανάλογος πόσο γλυκό είναι η κολοκύθα βάζω λίγο ζάχαρη, πως το θέλει ο καθένας)

Κάνουμε λωρίδες και τις βάζουμε στο ταψί ή ευθεία ή σαν σαλιγκάρι όπως η εικόνα.

Μόλις τελειώσω περιχύνω με πολύ λίγο σπορέλαιο πάνω την πίτα και την βάζω στο φούρνο.

Αφού βγει περιχύνουμε το σιρόπι που έχουμε ήδη κανει, 3 νερό 2 ζάχαρη κι ένα ξύλο κανέλας.

Διαφήμιση

Η Συνταγή είναι από κ. ‎Αγάπη Κωνστ“Χρυσές Συνταγές”.