Υλικά
1 φύλλο σφολιάτας
1 κίτρινη κολοκύθα (καθαρισμένη περίπου 600 γρ)
2 κρεμμύδια τριμμένα
2 αβγά
250 γρ. φέτα τριμμένη
150 γρ. γραβιέρα
100 γρ. βούτυρο
1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
ρίγανη
αλάτι
πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε και καθαρίζουμε την κολοκύθα. Την τρίβουμε στο τρίφτη. Την περνάμε λίγο στο τηγάνι σε σιγανή φωτιά με το μισό βούτυρο να απορροφηθούν τα υγρά.

Διαφήμιση

Στην συνέχεια προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια και μαϊντανό, την τριμμένη φέτα και τη ρίγανη.
Χτυπάμε τα αβγά με το αλάτι και το πιπέρι και τα ρίχνουμε στα υπόλοιπα υλικά.

Αλείφουμε με ελάχιστο λάδι ένα πυρέξ και απλώνουμε τη σφολιάτα. Προσθέτουμε το μείγμα και περιχύνετε με το υπόλοιπο λιωμένο βούτυρο. Ρίχνουμε από πάνω την τριμμένη γραβιέρα. Ψήνουμε για μία ώρα στους 170 βαθμούς.

Διαφήμιση

ΧΡΥΣΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Συνταγές που ξεχώρισαν ...

Προηγούμενο άρθροΚρακεράκια με τυρί σπιτικά
Επόμενο άρθροΤο Αγρίνιο κερνάει χαλβά Φαρσάλων! Ζεστό και λαχταριστό, μόλις βγήκε από το φούρνο!