Η Συνταγή είναι από κ. Irini Monova – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Διαφήμιση

ΥΛΙΚΑ
5 μεγάλα και χοντρά κολοκυθάκια
15 κγ ρύζι Καρολίνα πλυμμενο και στραγγισμένο
10 κγ κιμά μοσχαρίσιο
1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο στο χοντρό του τρίφτη
1 καρότο τριμμένο
1/2 κύβο λαχανικών, λιωμένο σε γουδί
3 κσ άνηθο, 3κσ μαϊντανό
αλάτι πιπέρι ελάχιστο πιπέρι καγιέν, 1/4γλ λάδι
για την κατσαρόλα: 1/4φλ λάδι 1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
τον άλλο μισό κύβο λαχανικών λιωμένο σε καυτό νερό
αυγολέμονο: 1 αυγό + 1 κρόκο, χυμό από 1 λεμόνι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε τα κολοκυθάκια στη μέση και τα καθάριζουμε εσωτερικά.

Διαφήμιση

Τους ρίχνουμε εσωτερικά λίγο αλατι πιπερι και λάδι

Ετοιμάζουμε τη γέμιση αναμιγνύοντας όλα τα υλικά σε ένα μπολ και γεμίζουμε τα κολοκυθάκια.

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι ελάχιστα σε λάδι και ρίχνω και τον κύβο διαλυμένο σε λίγο νερό. Τοποθετουμε όλα τα κολοκυθάκια σε μια σειρά στον πάτο της κατσαρόλας, ρίχνουμε ζεστό νερό και σιγοβράζω για 50′.

Για το αβγολέμονο χτυπάμε αβγά με λεμόνι και ρίχνουμε σιγά σιγά 1φλ από το ζουμί του φαγητού (το έχουμε κατεβάσει από το μάτι), το ρίχνουμε και το κουνάμε προσεκτικά και έτοιμο.

Διαφήμιση

Η Συνταγή είναι από κ. Irini Monova “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Συνταγές που ξεχώρισαν...

Προηγούμενο άρθροΑξέχαστο μοναδικό σάμαλι όπως παλιά!
Επόμενο άρθροΦανταστικό σιροπιαστό γλυκό με σοκολάτα από την Τζένη Τσανακτσίδου