Ακολούθησε Χρυσές Συνταγές

Η Συνταγή είναι της κ. Eleni Tsoutsoudaki-Bassalou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”. ΥΛΙΚΑ 1 πακ. Κοχύλια γίγας 1 κιλό κιμά […]

Διαφήμιση

Η Συνταγή είναι της κ. Eleni Tsoutsoudaki-Bassalou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

ΥΛΙΚΑ
1 πακ. Κοχύλια γίγας
1 κιλό κιμά
2 κρεμμύδια κομμένα σε καρέ
1 καρότο τριμμένο
2 κ.σ. πελτέ
1 ζωμό βοδινου σπιτικός
Αλάτι
Πιπέρι
Μοσχοκάρυδο
Μπαχάρι
400 γρ. Ρεγκατο τριμμένο
150 γρ. Φέτα
100 γρ. Κεφαλοτύρι πικάντικο
2 κρέμες γάλακτος (600 ml)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σοτάρουμε σε μια κατσαρόλα τα κρεμμύδια, Ρίχνουμε το καρότο, τα μπαχαρικά, τον κιμά και τον πελτέ… προσθέτουμε λίγο νερό, τον ζωμο και τον αφήνουμε να βράσει για 15 λεπτά…

μολις γινει ο κιμάς τον αφηνουμε στην ακρη και προσθετουμε την φέτα…
Σε μια άλλη κατσαρόλα σε αλατισμένο νερό βράζουμε τα κοχύλια για 7-8 λεπτά… τα σουρώνουμε…

παίρνουμε ένα ταψί πασπαλίζουμε τυρί στον πάτο, παίρνουμε ένα ένα τα κοχύλια τα γεμίζουμε κιμά και τα τοποθετούμε στο ταψί δίπλα δίπλα…

Μόλις γεμίσει το ταψί Ρίχνουμε τα τυριά πάνω από τα κοχύλια, την κρέμα γάλακτος και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170° για μισή ώρα περίπου…

Δείτε επίσης  Ρολό σφολιάτας με μελιτζάνες και κιμά

Η Συνταγή είναι της κ. Eleni Tsoutsoudaki-Bassalou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Διαφήμιση