Διαφήμιση

Η Συνταγή είναι από την σελίδα με τις πιο νόστιμες συνταγές “Οι Γεύσεις Της Νατάσας” .

ΥΛΙΚΑ:

500γρ.κιμα,
1 πελτεδακι μικρό,
1/2 νεροποτηρο λευκό κρασι,
1 κρεμμύδι κανονικό,
1 αυγό,
2 φύλλα δάφνη,
8 κόκκους μπαχαρι,
1/4 κουταλάκι γαρύφαλλο,
1 ξύλο κανέλα,
λάδι,
αλάτι,
πιπέρι ///
1 πακέτο μακαρόνια της αρεσκείας σας ( εγώ προτιμώ μακαρόνια τύπου ριγκατονι ) ,
κεφαλοτύρι τριμμένο

Διαφήμιση

ΜΠΕΣΑΜΕΛ:
1 Νουνού εβαπορε,
2 κουτιά νερο στο κουτι του Νουνου,
2 αυγά,
1 κουταλιά της σούπας Βιτάμ,
1 κουταλιά της σούπας μινερβινη,
7 κουταλιές γεμάτες αλεύρι ,
μοσχοκάρυδο όσο θέλετε,
πιπέρι λευκό,
αλάτι.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ :

Τσιγαριζουμε το κρεμμύδι με το λάδι, έπειτα ρίχνουμε τον κιμά και τον τσιγαριζουμε μέχρι το χρώμα του να γίνει γκρι, ρίχνουμε τον πελτε και αφήνουμε να βγάλει τα αρώματα του. Ρίχνουμε το κρασί και περιμένουμε 3′ να εξατμιστεί. Προσθέτουμε τα μπαχαρικά, 11/2 ποτήρι νερό και σιγοβράζουμε.

Όταν είναι έτοιμος ο κιμάς τον αφήνουμε να κρυώσει λίγο και προσθέτουμε ένα αυγό ανακατευοντας καλά και μία κούπα κεφαλοτύρι. Στη συνέχεια βράζουμε τα μακαρόνια και όταν είναι έτοιμα βάζουμε και σε αυτά μία κούπα κεφαλοτύρι και τα ρίχνουμε στο ταψί μαζί με τον κιμά όπου ανακατεύουμε. Ετοιμάζουμε τη μπεσαμελ ,βάζουμε το βούτυρο και το αλεύρι στην κατσαρόλα.

Ανακατεύουμε να ψηθεί το αλεύρι,και να αλλάξει χρώμα ,προσθέτουμε τα μπαχαρικά.
Ρίχνουμε λίγο-λίγο το γάλα, τα αυγά και ακατεύουμε ζωηρά,μέχρι να πήξει η κρέμα.

Κατεβάζουμε από την φωτιά, και την τοποθετούμε από πάνω. Ψήνουμε στις αντιστάσεις, στη προτελευταία από κάτω σχάρα στους 200 βαθμούς.

Διαφήμιση

Η Συνταγή είναι από την σελίδα με τις πιο νόστιμες συνταγές “Οι Γεύσεις Της Νατάσας” .

Συνταγές που ξεχώρισαν...

Προηγούμενο άρθροΗ καλύτερη συνταγή για αφράτα κεφτεδάκια από την Κρήτη
Επόμενο άρθροΑφράτα Καρυδάτα, απλά υπέροχα!