Διαφήμιση

Yλικά
3 μεγάλα αυγά
– 270 g ζάχαρης
– 200 ml ηλιέλαιο
– 100 γρ. γιαούρτι
– 100 ml γάλα
– 450 γραμμάρια τριμμένα καρότα
– 550 γραμμάρια αλεύρι
– 1 μπέικιν πάουντερ
– 1 κουτ. Σόδα-
1/2 κουτ. αλάτι
– 1 κουτ. κανέλα
– 1/2 κουτ. μοσχοκάρυδο
– 70 γραμμάρια καρύδια σε φέτες
– 30 γρ. Σταφίδες.

Κρέμα:

200 g βούτυρο
– 150 g ζάχαρης άχνη
– 1 βανίλια
– 400 γραμμάρια τυριού Φιλαδέλφειας.
Για διακόσμηση:
– 50 γραμμάρια λευκής σοκολάτας.

Διαφήμιση

Εκτέλεση

1.Κέικ: ανακατεύουμε τα αυγά σε ένα μπολ με ζάχαρη και στη συνέχεια προσθέτουμε βούτυρο, γιαούρτι, γάλα και καρότα, τριμμένα σε λεπτό τρίφτη. Χωριστά ανακατεύετε αλεύρι, αλάτι, μπεικιν, σόδα, κανέλα και μοσχοκάρυδο. Και τα δύο μείγματα αναμειγνύονται, προσθέτουμε καρύδια και σταφίδες . Ψήνουμε σε δυο ξεχωριστά ταψάκια στρωμένα με χαρτί ψησίματος (23 εκ.) 2 κέικ. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο σε θερμοκρασία 180 βαθμών για περίπου 40 λεπτά.

2. Με ένα μαχαίρι, κόψτε προσεκτικά το πάνω μέρος κάθε κρούστας Τρίψτε τα δάχτυλά σας τη κομμένη ζύμη, στη συνέχεια, για να διακοσμήσετε τις άκρες του κέικ. Τα καρύδια και οι σταφίδες αφαιρούνται.
3.Κάθε κέικ μόλις κρυώσει, κόβεται σε δύο φέτες . Έτσι, θα έχουμε 4 φέτες.
4. Κρέμα: Μαλακώστε λίγο το βούτυρο, προσθέστε τη ζάχαρη άχνη και ανακατέψτε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη, και στη συνέχεια προσθέστε το τυρί Φιλαδέλφεια Ανακατεύουμε καλά κάθε φορά. Στο τέλος, προσθέστε τη βανίλια. Η κρέμα χωρίζεται σε 5 μέρη: για κάθε κέικ και για τις άκρες του κέικ.
Γύρω γύρω διακοσμούμε τα δύο τρίτα του γλυκού με θρυμματισμένα ψίχουλα, και η κορυφή είναι διακοσμημένη με λιωμένη λευκή σοκολάτα.
5. Βάζετε το κέικ στο ψυγείο για μια ώρα, στη συνέχεια κόβετε και σερβίρετε.

via

Διαφήμιση

www.xrysessyntages.gr

Συνταγές που ξεχώρισαν ...

Προηγούμενο άρθροΑυτές οι Πατάτες φούρνου είναι πιο νόστιμες και από τις τηγανητές
Επόμενο άρθροΜίνι κοτοπιτάκια με τυρί και πάστα πιπεριάς