Η Συνταγή είναι από κ. Mediterranean Cook – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”

Ιδανικό σνακ για παιδικά πάρτυ και όχι μόνο. Βάλτε ο,τι γέμιση θέλετε, τυλίξτε τα όπως θέλετε και το μόνο που θα πρέπει να προσέξετε είναι, να είναι σωστό το τύλιγμα ώστε να μη χάσετε τη γέμιση και να είναι αρκετά μικρά ώστε να γίνουν μια μπουκιά.

ΥΛΙΚΑ

Διαφήμιση

• 2 φλιτζάνια τριμμένη φέτα
• 1 φλιτζάνι ανθότυρο
• 1 αυγό
• ½ φλυτζάνι κεφαλογραβιέρα
• Πιπέρι
• 6 φύλλα κρούστας
• 2 κ.σ βούτυρο (το οποίο λιώνουμε) και 1 Κ.σ ελαιόλαδο για το άλειμμα των φύλλων

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ανακατεύουμε τα τυριά και το αυγό σε ένα μπολ. Ρίχνουμε και λίγο πιπέρι (κατά βούληση). Το μίγμα πρέπει να είμαι αρκετά σφιχτό.

Κόβουμε τα φύλλα κρούστας κατά πλάτος σε λωρίδες 10-12 εκ.Τις βάζουμε μια πάνω στην άλλη.

Λαδώνουμε μια λωρίδα φύλλου με το μίγμα βουτύρου-λαδιού (αν θέλουμε χρησιμοποιούμε μόνο βούτυρο ή μόνο ελαιόλαδο, αλλά μια αναλογία 2:1 βγάζει καλύτερο αποτέλεσμα) και τοποθετούμε μια μικρή ποσότητα από τη γέμιση (ένα κ.τ γλ) στην μια άκρη.

Διπλώνουμε το φύλλο στη μέση και αρχίζουμε να διπλώνουμε προσεκτικά σε τριγωνάκι που το βάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα.

Όταν γεμίσει το ταψί, λαδώνουμε την επιφάνεια και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 170ο για 15 λ περίπου. Προσέξτε μην σας αρπάξουν. Αρκεί ένα λεπτό για να μαυρίσουν (Εγώ στο τσακ τα πρόλαβα!)

Αν τα θέλετε τηγανητά (για πιο γρήγορα) παραλείψτε το τελευταίο βουτύρωμα της επιφάνειας και περιορίστε όσο μπορείτε το αρχικό λάδωμα των φύλλων – βάλτε λίγο στην άκρη που κλείνετε το τυροπιτάκι μόνο.

Διαφήμιση

Η Συνταγή είναι από κ. Mediterranean Cook – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”