Διαφήμιση

Η Συνταγή είναι της κ. Tonia Petroulaki-Kataxiotou –”ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

ΥΛΙΚΑ

1 κούπα βούτυρο
1 κούπα ζάχαρη
1 κούπα γάλα
5 αυγά
1 1/2 φλυτζ φρυγανιά
1 1/2 φλυτζ αλεύρι
1 μπεκιν
1 κουτ γλ γαρύφαλλο
2 κουτ γλ κανελα
2 κούπες καρύδια χοντροκομμένα

Σιρόπι 
3 κούπες ζάχαρη
2 κούπες νερό
Λιγο λεμονι

1 στικ κανελα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη. Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά και στη συνέχεια το γάλα.

Βγάζουμε από τον κάδο και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά.

Ψήνουμε για 50-60 λεπτά στους 170οC.

Παράλληλα βάζουμε τα υλικά για το σιρόπι και μόλις βράσει το αφήνουμε να κρυώσει.

Όταν βγει η καρυδόπιτα, ρίχνουμε το σιρόπι

Διαφήμιση

Η Συνταγή είναι της κ. Tonia Petroulaki-Kataxiotou –”ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Συνταγές που ξεχώρισαν ...

Προηγούμενο άρθροΓλυκάκι εύκολο ψυγείου για όλες τις ώρες
Επόμενο άρθροΤο πιο εύκολο, αλλά πεντανόστιμο τσιζ κέικ. Έτοιμο σε λίγα λεπτά.