Ακολούθησε Χρυσές Συνταγές

Η Συνταγή είναι των κ. Ελένη Γαρυφάλλου  και Άννα-Μαρία Ζάχου – (((( “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”))))) Υλικά Ένα πακέτο καταΐφι […]

Διαφήμιση

Η Συνταγή είναι των κ. Ελένη Γαρυφάλλου  και Άννα-Μαρία Ζάχου – (((( “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”)))))

Υλικά

Ένα πακέτο καταΐφι 450 γραμμάρια
400 γραμμάρια τυρί κρέμα light
250 γραμμάρια βούτυρο αγελαδινό

Σιρόπι:
500 ml νερό
300 γραμμάρια ζάχαρη ή 200 γραμμάρια φρουκτόζη που βάλαμε εμείς για πιο ελαφρύ
Λίγα γαρύφαλλα ξυλάκια
Ξυλάκι κανέλας
Χυμό από ένα ζουμερό λεμόνι και λίγη φλούδα

Φυστίκια Αιγίνης ανάλατα για διακόσμηση

Εκτέλεση

Λιώνουμε το βούτυρο και με ένα πινελάκι βουτυρώνουμε ένα στρογγυλό ταψί μεσαίου μεγέθους. Ανοίγουμε καλά το καταΐφι απλώνουμε το μισό στο ταψί μας το πατάμε καλά με το χέρι ή με ένα κουτάλι και ραντίζουμε βούτυρο λιωμένο σε όλη την επιφάνεια.

Χτυπάμε στο μίξερ το τυρί κρέμα και το απλώνουμε με ένα κουτάλι πάνω από το καταΐφι. Ραντίζουμε με το υπόλοιπο βούτυρο πατάμε καλά και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 200 βαθμούς περίπου 45 λεπτά μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα.

Όταν ψηθεί το περιχύνουμε με το σιρόπι που έχουμε βράσει 15 λεπτά και έχει κρυώσει καλά όπως είναι ζεστό από τον φούρνο. Στολίσαμε με φυστίκια Αιγίνης ανάλατα. Τρώγεται καλύτερα ζεστό.

Το κιουνεφέ γίνεται και με μοτσαρέλα αν και κανονικά με τούρκικο τυρί. Επίσης γίνεται και σε τηγάνι. Εμείς μαμά και κόρη το φτιάξαμε σε ελαφριά παραλλαγή όπως το ήθελε η χρυσοχέρα κόρη που γιορτάζει το δεύτερο όνομά της.

Καλή επιτυχία!

Η Συνταγή είναι των κ. Ελένη Γαρυφάλλου  και Άννα-Μαρία Ζάχου (((( “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”)))))