Διαφήμιση

ΥΛΙΚΑ:

2 μέτρια κρεμμύδια ή 1 μεγάλο
4 φρέσκα κρεμμυδάκια
3 μέτρια πράσσα σε ροδέλες βρασμένα για 8 λεπτά και στραγγισμένα
700 γρ. κιμά (μισό χοιρινό, μισό μοσχαρίσιο)
100 γρ. λευκό κρασί
αλάτι πιπέρι μπούκοβο
1 ντομάτα τριμμένη
1 κ. σoύπας πελτέ
2 αυγά
350 γρ. φέτα
150 γρ. γραβιέρα τριμμένη
τριμμενη φρυγανια
1 πακέτο φύλλα χωριάτικα (600 – 700 γρ. συνολικό βάρος)
ελαιόλαδο για φύλλα και για σοτάρισμα
1 αυγό για επάλειψη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Διαφήμιση

Βραζουμε τα πρασα για κανενα 8 λεπτο τα πρασα. Στο διαστημα αυτο σοταρουμε τα κρεμμυδια και τα κρεμμυδακια. Οταν βρασουν τα πρασα τα στραγγιζουμε απο το νερο και τα προσθετουμε μεσα στο προηγουμενο μειγμα ωστε να τσιγαριστουν μαζι με τα κρεμμυδακια. Οσο σοταρονται τα λαχανικα σε ενα αλλο κατσαρολακι προσθετουμε λαδι για να τσιγαρισουμε τον κιμα.

Οταν παρει χρωμα ο κιμας προσθετουμε μεσα στον κιμα τα τσιγαρισμενα κρεμμυδια και πρασα για να τσιγαριστουν ολα μαζι. Στη συνεχεια προσθετουμε στο μειγμα τον τοματοπελτε, την τριμμενη ντοματα και τα μπαχαρικα και το αφηνουμε να παρει τα αρωματα.

Στο τελος πριν το σβησουμε προσθετουμε το κρασι και το αφηνουμε να κρυωσει. Αφου κρυωσει λιγακι προσθετουμε την φετα, την γραβιερα και τα αυγα, τα οποια εχουμε χτυπησει. Ανακατευουμε λιγο το μειγμα. Λαδωνουμε ενα ταψι και προσθετουμε τα φυλλα. Πανω απο τα φυλλα στρωνουμε την τριμμενη φρυγανια και μετα βαζουμε το μειγμα.

Πανω απο το μειγμα ριχνουμε την τριμμενη φρυγανια και απο πανω τα υπολοιπα φυλλα. Βαζουμε το ταψι στο φουρνο και την ψηνουμε για περιπου 50 λεπτα.

Διαφήμιση

ΠΗΓΗ

Συνταγές που ξεχώρισαν ...

Προηγούμενο άρθροΤρουφάκια με μπισκότο και καρύδι!
Επόμενο άρθροMücver (μιτσβέρ) στο φούρνο: Μια συνταγή από την Πόλη