Διαφήμιση

Η Συνταγή είναι από κ. Maia Kamenarova – “ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ”

Δεν υπάρχουν λόγια, θα ξετρελαθείς με την εμφάνιση αλλά προ πάντων για την ιδέα να μπούνε γκοφρετάκια μέσα που δίνουν απίστευτη τραγανότητα.

ΥΛΙΚΑ:
230γρ.αλευρι
170γρ.ζαχαρη
1φακ.Βανιλετα(ζάχαρη με βανίλια)
1φακ.μπεικιν
90μλ.λαδι
150 μλ. γαλα
2 αυγα
100γρ.γοφρετακια με σοκολατα

Διαφήμιση

Για την διακόσμηση :
1 μαύρη κουβερτούρα
και μισή άσπρη κουβερτούρα,
μισή κρέμα γαλακτος

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατεύουμε αλεύρι, μπέικιν, βανιλετα σ’ενα μπολ. Χτυπάω τα αυγά με την ζάχαρη, μετά προσθέτουμε το λάδι και το γάλα.

Ανακατεύουμε τα στερεα με τα υγρα υλικά και προσθέτουμε τα γοφρετακια σπασμενα σε κομματάκια (μπορείτε να το κάνετε το σπάσιμο και στο μπλέντερακι)

Μετά τα ανακατεύουμε απαλα στην ζύμη.

Βάζουμε από την ζυμη από 2-3κουταλιες σε χάρτινες θήκες για κεικακια(για ευκολία μπορείτε την ζυμη να την βάζετε στις θήκες και με σακούλα ζαχαροπλαστικης).

Ο φουρνος είναι προθερμασμενος σε 200°.Μπορει να χρειαστεί να το χαμηλώσετε στους 190-180 προς το τέλος. Δοκιμάστε και με οδοντογλυφιδα.

Ψήσιμο περίπου 30 λεπτα.

Η διακόσμηση είναι μαύρη και λευκή κουβερτούρα και δεν είναι απαραίτητη. Η νοστιμιά τους είναι ίδια και χωρίς διακόσμηση .

Εδώ έχουμε λιώσει την μαύρη κουβερτούρα με λίγη κρέμα γάλακτος, και από πάνω βάζουμε με κορνε την άσπρη κουβερτούρα, και φτιάχνουμε τα σχέδια με οδοντογλυφιδα.

Διαφήμιση

Η Συνταγή είναι από κ. Maia Kamenarova – “ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ”

Συνταγές που ξεχώρισαν ...

Προηγούμενο άρθροΥπέροχοι και αφράτοι κουραμπιέδες
Επόμενο άρθροΜπισκότα με κανέλα και σουσάμι. Υπέροχα πραγματικά!